IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкият бизнес се притеснява от плановете на властта в областта на туризма

Страната има възможност да привлече голяма част от руските туристи

18:05 | 12.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Гръцката конфедерация на туризма (SETE) изрази своите опасения от някои планове на правителството, насочени към туристическата сфера, пише Ana Mpa.

Един от тях е предвиждането на допълнителна такса за нощувка в хотели с по-висока категория. Според президента на организацията Андреас Андреадис това ще накара много собственици на хотели да се откажат от звездите си, за да избегнат таксата.

Прогнозата за летния сезон в Гърция обаче е повече от благоприятна, допълва Tornos News. Основание за оптимизма на изданието е среща между представителите на туристическия бизнес на Гърция и Русия. 

На нея ръководителят на Федералната служба по туризъм на Русия Олег Сафонов коментира, че очаква близо 1 млн. руснаци да посетят Гърция през тази година. Те са привлечени не само от природата, но и от възможностите за религиозен туризъм, които дава страната.

Сафонов отчита още, че през 2013 година 1,2 млн. руски туристи са посетили южната ни съседка, докато тенденцията през следващите две години е негативна.

На срещата ръководителят на SETE обаче изтъква нова слабост на гръцките власти, които едва ли ще се вместят в графика да издават по 7 хил. визи на ден за руските граждани, желаещи да посетят страната. Андреадис предупреди, че ако тази цел не бъде изпълнена, туристическият сектор ще изпусне възможността да привличе руските туристи, които тази година отказват традиционни дестинации като Турция и Египет, и ще претърпи големи загуби.

В момента в гръцките консулски служби в Русия успяват да издадат по 2 хил. визи на ден. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още