"Газпром" е готов да увеличи доставките на газ за Европа

Чрез пропаганда САЩ се опитват да увеличат транзита на газ през Украйна, смята говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

"Газпром" е готов да увеличи доставките на газ за Европа

Снимка: Bloomberg LP

Още по темата
Коментари
   1| 2    
2
 
6
 
16
Моабет да става до: Стоян Петров
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Здравейте г-н Петров,Избягвам да се включвам в дискусии и да репликирам чужди коментари.Тук обаче е необходимо пояснение. Преди години Полша подаде в Стокхолмският съд Газпром с обвинението, че цената която платили за газта по сключеният договор се е отличавала от цената на спотовият пазар /била е по-висока/. Стокхолмският съд осъди Газпром да заплати около 2,5 милрд. за неправилно определяне на цената само на базата цената не петролните продукти. В резултат на това решение Газпром предложи на клиентите нова формула в която цената 75% е свързана със спотовият пазар съгласно решението на съда. Някой клиенти приеха тази формула други запазиха старото ценообразуване и дългосрочни договори. Не може да се каже Германия, Австрия и Унгария са корумпирани. Такива са им договорите.Така че ако трябва да се сърдим на някого за новото цено образуване то това са Полша и Стокхолмският арбитраж. А защо цените на спотовия пазар са високи? Наскоро имаше статия с хубави графики в която се виждаше как цените в Европа следват цените в Азия. И както там коментирах цените там не зависят от Газпром.
6
 
5
 
15
Стоян Петров до: Up sofix up2000
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Чакай малко! Ти като ги разбираш тия пазари, защо цената на която русия ни продава е вързана на 75% към тази на хъбовете, а останалите 25% към нефта и долара. За Германия и Австрия си прав, тях джyджани ги корумпира с цена от 220$ за 1000 куб метра. Нас обаче с огромният принос на Толyмчо(ББ), Шиши и Доганя ни дере живи. Мисля че в момента цената на която ни продава газпром върви към 1000 лева за 1000 куб метра. На всичкото отгоре не вземаме и спазарената азерска, която е два пъти по евтина.
5
 
4
 
14
evlogi до: Императорът
преди 1 месец
СП 2 няма връзка.Сегашната ситуация е резултат от дългогодишни усилия на зеленитета и съюзниците му в Брюксел , а и не само там.
4
 
5
 
13
преди 1 месец
Според мен, основният виновник за сегашната ситуация, го търсете в Брюксел.Газпром според мен просто се възползва.
3
 
9
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
а КОЙ КУПУВА И ПРОДАВА НА ГАЗОВАТА БОРСА??? Поименно! Русия няма нищо общо с високата цена и не печели. Политимеските тролове НЕ ГИ РАЗБИРАТЕ ТИЯ ПАЗАРИ!
1
 
9
 
11
преди 1 месец
Увеличението да бъде прието само ако газа е на половин цена. Нали са комунисти, а не капиталисти?
5
 
8
 
10
преди 1 месец
ДЮПОН преди много години вкара едни милиони за джурнаглисти и изкара милиарди. Озоновата дупка искаше само техният фреон. Де ся озонова дупка? Отвори се още по-голяма: зелена и пак англо-саксонска. Руски газ не може да я затвори, а потрошени трилиони зелени хартийки.
5
 
11
 
9
Императорът до: vzhekoff
преди 1 месец
Ем първо да разследват САЩ, който саботираха СП 2, така че той още не е в експлоатация - налагайки противоправни екстериториални санкции, а освен това излъгаха ЕС, че щели да компенсират със свой, хем по-евтин LNG !!! Ама нали трябва Русия да е виновна !!!
8
 
7
 
8
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Метеоризъм? А бой на контейнерите за стоки с изтекъл срок на годност? "В Новосибирске россияне устроили давку у мусорного контейнера с просроченной едой из супермаркета. Ролик на своей странице во ВКонтакте выложила Новосибирская служба эвакуации АСТ-54.Отмечается, что видео было снято на улице Зорге.На кадрах видно, как пенсионеры и более молодые люди толкаются около забитого продуктами контейнера. В поисках пищи с истекшим сроком годности мужчины и женщины спорят и роются в мусоре. Кроме того, одна из пенсионерок для удобства принесла к магазину табуретку."
5
 
8
 
7
преди 1 месец
Явно някаква агенция знае по-добре от клиентите дали Газпром си изпълнява договорите !!! А стоенчик какво да го коментираме - не стига, че в България върху цената, която вземат руснаците, плащаме мито, акциз и ДДС, които реално удвояват цената за клиентите, тоя иска и допълнителен акциз, та окончателно да ни съдерат джоба !!!
   1| 2