IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Браун: Без реформи Великобритания ще се превърне в провалена държава

Дали някой в Лондон е помислил за това - обичаен въпрос на хората, които се чувстват забравени и невидими, коментира бившият британски премиер

10:58 | 25.01.21 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Гордън Браун. <em>Снимка: Simon Dawson/Bloomberg</em></p>

Гордън Браун. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Ако във Великобритания не се проведат фундаментални реформи, страната може лесно да се превърне в провалена държава. Това коментира бившият британски премиер Гордън Браун, цитиран от Ройтерс.

 Много хора на Острова са изгубили вяра в начина, по който страната се управлява, и смятат, че властта се концентрира върху собствения си интерес, посочва Браун.

„Смятам, че в момента трябва да избираме да имаме реформирана държава или провалена държава“, пише Браун в свой коментар за в. Daily Telegraph. Той предупреждава, че недоволството на Шотландия е толкова голямо, че това може да сложи край на Обединеното кралство.

„Дали някой в Лондон е помислил за това – обичаен въпрос, който хората си задават и който разкрива гнева на общностите, смятащи, че са забравени, невидими“, посочва Браун.

„Заплахата от Covid-19, национализмът и несигурността как точно „Глобална Британия“ след Brexit ще изглежда, Великобритания спешно трябва да преоткрие какво я обединява и какво я разделя, а управлението – да се реформира“, пише още бившият британски премиер.

„Нито една държава не може да постигне национална интеграция без политическо включване. Властта трябва да започне да се поучава от страни като Австралия, Канада, Германия и Америка“, казва Гордън Браун.

Продължаващата вече пет години Brexit криза и коронакризата отслабиха британската икономика и засилиха разделението между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които заедно представляват икономика за 3 трлн. долара, коментира Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
А и САЩ сега пак си грабят нефта на Ирак и Сирия.Трeвица от Афганистан,фърчила от Булгapистан..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Т.е. първото е още по-лесно..Когато и САЩ грабиха от всички - негррри и бели се прегъщаха, педдита с нормални и пр. А сега?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Второто е още по-лесно:да граби от другите.Миленовото Велчевче като врътна нашият дълг от долари в макри направи удар за 1 500 000 000 минимум!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 3 години
ууу това ще е интересно да видя как ще стане... напълнихте се със сто несъвместими една с друга култури и субкултури... искам да видя как ще намерите това... цитирам:"Великобритания спешно трябва да преоткрие какво я обединява и какво я разделя".второто е лесно, първото как ще стане?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още