IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси не намериха единна посока в очакване на решението на Фед

Акциите на оператора на парижкото летище ADP поскъпнаха с над 5%, след като правителството обяви, че се подготвя да продаде някои от активите на компанията

19:41 | 13.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските фондови борси не намериха единна посока в сряда в очакване на решението на Федералния резерв за паричната политика.

Лондонският бенчмарк FTSE 100 остана без промяна, запазвайки нивото си от 7703,71 пункта. Германският показател DAX се повиши с 0,38%, докато френският CAC 40 загуби минималните 0,01% от стойността си.

Паневропейският индекс Stoxx 600 обаче успя да затвори с ръст от 0,2%, като повечето сектори останаха на зелена територия, съобщава CNBC.

Акциите на оператора на парижкото летище ADP поскъпнаха с над 5%, след като правителството обяви, че се подготвя да продаде някои от активите на компанията.

Погледите в сряда са насочени към приключващата двудневна среща на Федералния резерв, като очакванията са да бъде взето решение за увеличение на лихвите. За пазарите обаче е важно и да получат яснота за плановете на централната банка по отношение на паричната политика до края на годината.

Срещите на Европейската и Японската централна банка се провеждат съответно в четвъртък и петък.

Във фокуса на пазарите в началото на тази седмица е изминалата вече среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, след която двамата лидери подписаха съвместна декларация, включваща траен мир и премахване на ядреното оръжие от Корейския полуостров. Тя обаче не съдържаше достатъчно подробности, което помрачи настроението на инвеститорите. Също така по време на пресконференция американският президент заяви, че санкциите срещу Пхенян остават в сила, въпреки че САЩ ще преустановят военните си учения с Южна Корея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още