ЕЦБ определи задължителните интервенционни курсове за българския лев

Определени са и интервенционните курсове за хърватската куна

ЕЦБ определи задължителните интервенционни курсове за българския лев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Още по темата
Коментари
   1| 2| 3    
1
 
3
 
24
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Е, да ни е честит края на валутния борд. От сега нататък какъв ще е курсът зависи само от нас. Парламентът задължи БНБ да поддържа сегашниякурс до влизането, но дали реално тя щеможе да се справи с това завис как вървят делата в страната. Като гледам как вървят делата БНБ няма голям шанс. Още оедно предположение (спекулация) защо някои толкова много искат сега власта. Ами по стар обичай ще сринат валутата до горната граница, а може и отвъд и ще се оправдаят с управлението на ГЕРБ. Много са гледни горките. Без да симпатизирам на ГЕРБ, аз бих заложил на тях сега, защото ако допуснат сриването на лева с тях е свършено като политическа сила. Сега те са в позицията със зъби и нокти да бранят сегашния курс до края.
3
 
2
 
23
deaf до: Shadow1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Дания от 20 години е кандидат за евро-зоната,но не я пускат.
1
 
6
 
22
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Поздравления към Investor и автора на статията, че не се изкушиха да напишат подвеждащо и целящо интриги заглавие от сорта "ЕЦБ определи курс лев/евро 2.24/1". Ето, не само критикувам, като видя нещо хубаво го казвам.
2
 
4
 
21
фиг.1 до: deaf
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Е, щом го пише в интернет, значи сигурно е вярно. Особено ако си го прочел в коментарите на разни тролове и неграмотници. Те са най-надеждният източник на информация, нъл тъй? Откъде иначе щяхме да знаем, че светът се управлява от рептилии? А ти вместо да ми отвръщаш, бегом марш към чейнджа да купуваш евра, докато курсът още не се е вдигнал.
3
 
4
 
20
deaf до: фиг.1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Това е факт и го пише навсякъде в нета - че България прие изменение на закона на БНБ,с който курсът лев/евро в бъдеше подлежи на ПРЕГОВАРЯНЕ с другите страни членки на евро-зоната. Повече няма да ти отвръщам ако не признаваш ФАКТИТЕ.
1
 
5
 
19
фиг.1 до: deaf
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Стига си писал глупости. Валутният курс в нито една европейска държава не може да подлежи на договаряне. ЕЦБ ни поставя граници, които са един вид тест за стабилността на финансовата ни система. Всяка страна която се присъединява към ЕЗ минава през тази процедура. Ако през следващите 2 години курсът на лева премине границите, няма да можем да приемем еврото и ще стоим в ERM2 докато не изпълним изискването.
4
 
3
 
18
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
След влизането в "чакалнята" курсът лев/евро вече подлежи на договаряне. То може да бъде в рамките най-много на плюс или минус 15%. Това е официалното положение. Утре например,ако Холандия нещо не е доволна от курса на лева,може да поиска коригирането му. Как ще отвърнат "българските" управници - би трябвало вече да знаете. Чехия е извън евро-зоната. Гърция е вътре в евро-зоната. Но доходите на чехите са по-високи от тези на гърците. Извод? Няма абсолютно никакво значение за жизненият стандарт дали си в евро-зоната или извън нея.
1
 
4
 
17
Trustcrusher до: крас
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Обърни внимание на третото тире:http://***.bnb.bg/PressOffice/POPressReleases/POPRDate/PR_20200319_BG Изпълнението на тази мярка от банките доведе до въпросното увеличение. Можеш да го засечеш и с данните от паричната статистика и платежния баланс.И хайде стига глупости...вземете се ограмотете да не се излагате така. Това важи за всички, блеещи как курсът щял да се промени.
3
 
3
 
16
Dr. Vatnikov до: vanaia
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Аман от празноглавци с лозунги, дето ако ги питаш Защо мислиш така и ще мълчат, като риби или говорят за врътки, като всеки комбайнер, на който това му е начина да обясни нещата.Всъщност целта им не е да доказват нищо, а да плашат себекподобните си с "лошия" ЕС и Запад. И респективно да приличат маргинали на страната на ***.В нито една от приетите последно държави нямаше увеличение на цените в магазините. Левът е с фиксиран курс към Еврото и ще остане такъв, до приемането на Еврото.
5
 
3
 
15
преди 10 месеца
Разликата от минимум до максимум е половин лев почти, що врътки, що измами ни чакат не ми се мисли. Цените в магазина гарантирано ще скокнат
   1| 2| 3