IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавни пенсионни фондове на Острова искат да инвестират повече в инфраструктура

В момента институциите имат право да инвестират само до 15% от активите си в партньорски структури

17:42 | 25.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Държавни пенсионни фондове на Острова искат да инвестират повече в инфраструктура

Държавните пенсионни фондове във Великобритания искат по-голяма свобода за активите си, за да могат да инвестират в пътища, електроцентрали и други инфраструктурни обекти, предаде Ройтерс.

Властите на Острова също насърчават частните пенсионни фондове да влагат повече средства в инфраструктура като част от усилията на страната да засили растежа си. 

В същото време обаче правителството поддържа регулации, ограничаващи вариантите за инвестиции от страна на 99-те местни държавни пенсионни фонда, притежаващи активи на обща стойност 143 млрд. паунда.

Държавните пенсионни фондове на Острова имат право да инвестират само до 15% от активите си в партньорски структури, като например партньорства с ограничена отговорност, които са често срещани сред фондовете за имоти, частен капитал и инфраструктура.

Тъй като повечето фондове вече са разпределили известен процент от активите си за частен капитал и имоти, евентуалните им вложения в инфраструктура биха прехвърлили тази граница.

"От една страна правителството се опитва да насърчи инвестициите в инфраструктура от пенсионните фондове, но от друга правилата, които имат други държавни отдели за подобни инвестиции, са контрапродуктивни", коментира Майк Тайлър, главен изпълнителен директор на London Pension Fund Authority.

"До седмици ще предприемем съвместна инициатива с настояване министрите да променят лимита и да ни дадат повече свобода на действие", допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още