IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джереми Хънт: Борис Джонсън е страхливец

Причината за квалификацията е нежеланието на претендента да участва в дебат за Brexit

16:13 | 24.06.19 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският външен министър и кандидат за премиерския пост Джереми Хънт определи съперника си Борис Джонсън като страхливец заради решението му да избягва публичните дебати за Brexit, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

„Той се държи като страхливец по въпроса за дебатите", заяви Хънт. Според него Джонсън е проявил неуважение, отхвърляйки възможността за личен дебат по телевизия Sky.

„Хората трябва да знаят какво ще правите и трябва да отговорите на тези въпроси", подчерта британският външен министър. Той обеща, че това ще бъде най-тежкият сблъсък в живота на Джонсън и че бившият външен министър ще го загуби.

Хънт заяви също, че личният живот на Джонсън е маловажен, но подчерта, че кандидатите трябва да обяснят позициите си по Brexit - включително какво ще направят, ако депутатите се опитат да отстранят следващото правителство, за да предотвратят Brexit без споразумение.

Борис Джонсън и Джереми Хънт са двамата последно останали кандидати в надпреварата за мястото на британския премиер Тереза Мей. Те се представиха в събота следобед за първи път пред консервативната партийна база.

На първата от 16 регионални конференции политиците бяха изправени в Бирмингам пред въпроси на членовете на торите. До края на юли около 160 000 членове на Консервативната партия ще гласуват чрез пощенски бюлетини за новия партиен лидер и по този начин - за министър-председател на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 3
kane
преди 4 години
Ок, Бойко такъв онакъв/не че съм му фен и го харесвам/, но има идеи и ги отстоява!Ти Серафиме, а и други много може и да сте интелигентни и да знаете и да можете, но трябва и да действате, станете политици и отстоявайте и управлявайте!Дела са нужни и действия, а не само думи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 1
serafima
преди 4 години
Не мислех да отговарям. Не Ви познавам и не зная нивото Ви на мислено. Но не разбрахте ли, че мафията е обсебила всичко и понеже сме *** ***, ще ни се подиграват *** пожарникари с по две димички в речника. Но на лошия матриЯл така се харесва, защото не обича да бъде управляван от по-интелигентни от него хора.... явно си иска да бъде тъпкан и унижаван. Така че не ревете, когато Бойко ви се подиграва в очите и когато краде пред очите ви. Дори в региона си вече сме най-бедната и най-долна нация и нека спрат да ми говорят как трябвало да имаме самочувствие, защото самочуствието идва от това, когато усеща държавата да стои до него, а не на всяка крачка да е рекетират от държавните органи, които после пълнят сметките на Борисов и след това да ми крачи като *** и да вика:" Хайде ще ви дам там няколко милиона, че да си оправите болницата, училището или пътя...", все едно са негови лични......................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
"Ние сме на светлинни години по-зле от тях. "Много зависи за какво.Иначе Александър Борис Джонсън е имал жена,но сега явно е в период на менкане на либоффници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
serafima
преди 4 години
Аз съм чела изявление-признание от този сламен човек, че е от левия бряг, хомо. Тогава се прие като много почтено, авангардно, джендърско поведение. Сега не разбирам защо никой не си спомня битието му. А това, че имал руски корени, е четиво за лабилни друсофоби. Вижте по-внимателно биографията му и ТУРСКИТЕ му корени.Казах и преди - НИКОЙ след Тереза Мей няма да направи нещо различно от каквото тя щеше да направи. Въпреки това Джеръми Хънт ми вдъхва повече доверие. Но да не ги мислим тях. Ние сме на светлинни години по-зле от тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 7
ABBA
преди 4 години
Ай ся!От осанна до разпни го!Скандал с любовница от фаворит да го изхвърли в немилост?Фанало ги е шубе от руските му корени,току виж се оказал неуправляем...Или подобно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още