IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Börse прекратява търговията с акции на Coinbase

Акциите на Coinbase ще спрат да се търгуват на 23 април, гласи изявление на борсата

21:35 | 21.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Short/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Short/Bloomberg

Германска фондова борса обяви, че ще спре търговията с акции на Coinbase Global, поради липса на документи, необходими за покупко-продажба на ценни книжа на нейната платформа, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на Coinbase ще спрат да се търгуват на 23 април, гласи изявление на Deutsche Börse в сряда. Компанията, която листна акции на Xetra и Франкфуртската фондова борса като част от първичното си публично предлагане в САЩ, предостави код, необходим за търговия, който не е правилно свързан с листнатото дружество, уточни Deutsche Börse, без да предоставя допълнителни подробности.

„Наясно сме с административна грешка, поради която Coinbase трябва да изпрати отново документация на определени европейски фондови борси“, каза говорител на компанията. „Понастоящем няма прекъсвания в търговията с акции на Coinbase. Работим по разрешаването на ситуацията възможно най-бързо“, допълни още той.

Идентификаторът на юридическа лица, или LEI, е уникален референтен 20-знаков код - подобно на баркод - който позволява активите да бъдат разпознавани в сделките и се използва от регулаторите в надзора на пазарите. Той съдържа информация за структурата на собственост на дадено предприятие и представлява изискване за търговия на европейските пазари от януари 2018 г. Компанията може да получи такъв код в рамките на няколко дни, според уебсайтовете на различни доставчици на LEI.

„Единственият начин да върнем Coinbase обратно в търговията е емитентът на акции да кандидатства за LEI“, каза говорител на Deutsche Börse.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още