IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Boerse и LSE договориха ключови назначения при успешно сливане

Двата борсови оператори се доближават все повече до постигане на споразумение

12:24 | 26.02.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на&nbsp;<span lang="en-US">Deutsche Boerse&nbsp;</span>Карстен Кенгетер.&nbsp;<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Deutsche Boerse Карстен Кенгетер. Снимка: архив Ройтерс

Сливането на Deutsche Boerse AG с London Stock Exchange Group Plc става все по-реалистично, след като компаниите договориха ключови назначения след евентуално приключване на сделката, съобщава Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Boerse Карстен Кенгетер ще остане на същия пост в общата компания, а шефът на LSE Ксавиер Роле ще се оттегли, се посочва в изявление от петък. Новата компания ще бъде публично акционерно дружество в Лондон с обща централа в английската столица и във Франкфурт.

Председателят на LSE Доналд Брайдън ще запази ролята си в обединения борсов оператор, а Йоаким Фабер от Deutsche Boerse ще стане заместник-председател и старши независим директор. Главният финансов директор на LSE Дейвид Уорън ще запази поста си в новата борса, ако сделката бъде постигната.

Компаниите, които описват сделката като „дефиницираща индустрията комбинация“ се приближават все повече до сделката, която им се е изплъзвала на два пъти в миналото. Обсъжданията на сливането продължават с регулаторите, но официалните лица все още могат да блокират сделката.

Разговорите се усложняват от възможността Великобритания да излезе от Европейския съюз, което може да постави споразумения и регулаторни рамки под въпрос. Британците ще гласуват дали да останат в 28-членния блок през юни. Управителните съвети на компаниите са създали комисия по референдума, която да ги консултира по последиците от евентуален Brexit.

LSE и Deutsche Boerse вярват, че потенциалното сливане ще бъде добре позиционирано, за да служи на клиентите в цял свят, независимо от вота на британските избиратели по членството на страната в Европейския съюз“, казват още компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още