IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank с интерес към части от Wirecard

Банката може да предостави мостов кредит, за да влезе на по-късен етап в компанията

15:37 | 03.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: EPA/ARMANDO BABANI</p>

Снимка: EPA/ARMANDO BABANI

Deutsche Bank може да помогне на банковото дъщерно дружество на неплатежоспособния доставчик на платежни услуги Wirecard. Банката проучва възможната за финансова помощ в координация с органа за финансов надзор Bafin, с временния администратор по несъстоятелността на Wirecard AG (синдик) и с борда на директорите на компанията, обяви Deutsche Bank в свое изявление.

"По принцип можем да си представим предоставянето на такава подкрепа като част от продължаването на бизнес дейностите, ако се наложи“, посочват от банката. За разлика от своята компания майка Wirecard Bank не подаде молба за защита от несъстоятелност.

Deutsche Bank обмисля да предостави мостов кредит на Wirecard Bank, за да придобие дял по-късно, заяви пред Handelsblatt човек, запознат с темата. Причината за това е стремежът на Deutsche Bank да стане отново по-активна в областта на плащанията. В края на краищата значението на платежните трансакции се увеличава и заедно с банковите сметки е ключов продукт за взаимоотношенията между банката и клиентите.

„Ние сме една от най-големите банки при платежните трансакции в световен мащаб. Така че, ако има възможности да се укрепим допълнително, ние ще се заемем с това", заяви в петък главният директор по трансформацията на банката Фабрицио Кампели пред Handelsblatt.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Щом тези финаснови гении са решили да инвестират там, значи ще бягам в обратната посока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още