IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank има да наваксва по отношение на международните финансови правила

Hе е достатъчно банката да има добра стратегия, смятат от германския финансов регулатор Bafin

13:48 | 30.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Bank има да наваксва по отношение на международните финансови правила

Deutsche Bank има да "наваксва" при новото си ръководство, за да гарантира, че нейните системи и процеси ще се случват според изискванията на международните финансови правила, заяви ръководителят на германския финансов регулатор Bafin, цитиран от Ройтерс.

"Това не е достатъчно да имат добра стратегия", заяви президентът на регулаторния орган Феликс Хюфелд пред журналисти във Франкфурт.

Новият главен изпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Крaян трябва да гарантира, че планираните надеждни процеси и контрол се вписват в международната регулаторна среда. В това число попада обучението на хиляди служители и милиардните инвестициите в информационни технологии.

"Става дума за голям набор от мерки, които някои банки реализират по-добре от други", каза той. "Deutsche Bank има какво да наваксва".

Криян пое кормилото на най-големия кредитор на Германия миналата сряда, заменяйки на поста Аншу Джайн.

В доклад на Bafin се изразява критичен поглед към организационните слабости и недостатъчния контрол при кредитора, както и неговата мудност в изчистването на проблеми, посочи по-рано този месец неназован източник, запознат със заключенията на изследването.

Ако Bafin е недоволен от управлението на банка, той обикновено се свързва неофициално с други надзорни органи, каза Хюфелд. "Тогава ще видим какво ще се случи".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още