IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дания удължава забраната за събирания на обществени места до 11 май

От понеделник в страната ще могат да работят фризьорите, зъболекарите, физиотерапевтите и автошколите

14:33 | 18.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Carsten Snejbjerg/Bloomberg</em></p>

Снимка: Carsten Snejbjerg/Bloomberg

Дания продължава до 11 май въведената преди месец забрана за събиране на повече от 10 души на едно място като част от мерките за справяне с взрива от новия коронавирус, предава ДПА.

Забраната влезе в сила на 17 март и трябваше да изтече днес, но снощи датското здравно министерство нареди срокът й да бъде удължен, съобщава БТА.

Мярката не важи за яслите, детските градини и училищата до пети клас, на които в началото на седмицата беше разрешено отново да отворят врати.

Изключение от забраната се прави и за погребенията.

От понеделник се очаква да заработят отново фризьорите, зъболекарите, физиотерапевтите и автошколите.
Фризьорските салони и другите малки фирми са длъжни да спазват изискванията на здравните власти за хигиена и безопасна дистанция. Ако не правят това, те ще трябва да затворят, но могат да разчитат на правителствена подкрепа.

Гимназиите, университетите и ресторантите в страната с 5,8-милионно население ще останат затворени. Запазват се ограниченията също за кафенета, барове, театри и други обществени места.

Големи обществени събития са забранени до края на август. Тазгодишното издание на известния музикален фестивал в Роскиле, който трябваше да се състои от 27 юни до 4 юли, е отменено.

По данни от вчера заразените с коронавирус в Дания са 7073-ма, а починалите от причиняваното от вируса респираторно заболяване Ковид-19 са 336.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още