IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse ще изплати и втората част от дивидента за 2019 г.

През пролетта банката извърши първоначално плащане, но отложи плащането на втората част по искане на регулатора на финансовия пазар

13:20 | 27.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Simon Dawson/Bloomberg</em></p>

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse ще изплати втората половина на дивидента за 2019 г. 99,36 процента от акционерите на голямата швейцарска банка гласуваха в петък на извънредно общо събрание, проведено онлайн, за разпределението на 0,1388 франка бруто за акция, предаде Ройтерс.

„Нашият силен отчет ни дава финансовата сила, от която се нуждаем, за да инвестираме в нашите бизнес области и в същото време да продължим нашата политика за разпределение на капитала в съответствие с нашите насоки“, обясни председателят на Съвета на директорите Урс Ронер.

През пролетта банката извърши първоначално плащане, но отложи втората половина по искане на регулатора на финансовия пазар Finma. На фона на несигурността заради пандемията на коронавирусната пандемия регулаторите в цяла Европа наложиха спиране на изплащането на дивиденти.

През предходната седмица акционерите на UBS вече се обявиха за изплащане на втората половина на дивидента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още