fallback

Цената на електроенергията в Германия достига рекордни нива за ноември

Надежда за енергийните пазари на Европа през зимата носят възобновяемите източници

Снимка: Bloomberg LP
fallback
fallback
Коментари
0
 
0
 
5
ing5rov до: bgMan
преди 3 месеца
и на роднините им по майчина линия ...
0
 
2
 
4
Hahoto2 до: zelka007
преди 3 месеца
Да зелев и на ВЕИ да им сложим 65 евракис на мегаватис и те ще поскъпнат. Само че Зелев, в 22.30 ФЕЦ-0, Вятър дали ечи или не - божа работа. За туй германеца казва въглещарките до 2038 евентуално. Ти виж ден напред последния месец виж поляка и сравни с ВЕИ Испания или някой друг. Във страните с много ВЕИ ужасни ценови флуктации, в Поланд - 90-110 еврака средно. Така че продължавай да се повтаряш, тока от фотоволтаици в 22.30 е много скъп, щото просто го няма...
1
 
8
 
3
Mavi Goz до: vzhekoff
преди 3 месеца
Аз от години пиша тук какво ще се случи в Европа вследствие абсурдните галимации на пераската клика, узурпирала властта на континент - люлка на днешната цивилизация. Прогнозите ми се сбъдват - енергийна криза не, а енергиен апокалипсис се задава Но понеже още има месец-два до първите трусове, това го вно под тебе още се кекерчи тука, щото шефовете му у Брюксел още ходят на работа. Когато угасне Европа, вече виждам как изтрещели от студ и глад мъже свалят от колите си все още работещи акумулатори, за да подкарат измрелите без ток сървъри и да извадят IP-адресите на сички зелени зелки, да ги изловят и линчуват, преди да пукнат самите те и децата им от студ и глад Щото сега на много тъ паци ше им е абсурдно това, което пиша, но и през 1939 г. никой в същата тази Европа не е вервал какво ще преживеят хората през 1941-1945 г. Явно отново се е натрупала необходимост < земята (да) се отърси от отровната си плесен. > - (Н. Й. Вапцаров)
1
 
7
 
2
преди 3 месеца
Не, не с къп, а просто е ужасно скъп. Най-вече защото в момента го няма :)За кухата ти глава използването на 1МВт инсталирана мощност при АЕц Германия е близо 87%, т.е. 7/8, при плочките е около 12% - т.е. 1/8, а при вятърките - около 25%, т.е. 2/8. Иначе казано АЕЦ са 7 (Седем !!!) пъти по-ефективни от плочките и над 3 пъти повече от перките. Това обаче не е всичко - в моменти като този ток от плочките почти няма. Справка за други подобни случаи - Калифорния и Тексас.Тзи обяснения са за мислещи хора, а за тиквите - опорки и високи цени :)
7
 
1
 
1
преди 3 месеца
сигурно се повтарям , ама да запитам форумните въглищни фенове ... скъп ли ви изглежда токът от фотоволтаици ... ?!