IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на пътниците на най-голямото летище в Европа се понижава с 97% през април

Мерките за социално дистанциране няма да проработят на летищата, а правителствата ще трябва да договорят международни стандарти, смята ръководителят на Heathrow

20:30 | 01.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Мерките за социално дистанциране няма да проработят на летищата, а правителствата ще трябва да договорят международни стандарти, преди пътниците да се почувстват сигурни да пътуват отново, заяви ръководителят на летище Heathrow Джон Холанд-Кей в интервю за Bloomberg. 

Броят на пътниците на най-голямото летище в Европа се понижава с 97% през април на годишна база и ще остане нисък, докато ограниченията по отношение на пътуванията бъдат отменени. “Много авиокомпании са изправени пред риска от фалит или национализация, ако индустрията не се завърне към нормалното, преди да бъде открита ваксина”, заяви Хоналд-Кей.

По негови думи социалното дистанциране няма да проработи по отношение на която и да е транспортна система. “Вчера бях на терминалите и проследих спазването на мерките за социално дистанциране при няколко хиляди пътници на ден, които вече са трудни за управление. Така че е невъзможно да има социална дистанция на летище, камо ли в самолета”, посочи Холанд-Кей.

Главният изпълнителен директор направи коментара си, след като GMB - синдикат, представляващ работниците на летището, разкритикува мерките за безопасност, заявявайки, че служителите се опасяват, че ще се заразят с коронавирус от пътници, връщащи се от чужбина.

Цялата публикация може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още