IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брюксел забранява тежките камиони в центъра на града

Улиците в историческия център не са пригодени за толкова големи превозни средства.

13:28 | 09.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Градските власти в Брюксел съобщиха, че въвеждат забрана за достъпа на камиони с тегло над 7,5 тона в центъра на столицата, предаде БТА.

Обяснението е, че улиците в историческия център не са пригодени за толкова големи превозни средства. Решението ще бъде съобщено на дружествата, които предлагат услугата за спътниково насочване. Така в предлаганите на шофьорите карти зоната ще бъде обозначена като закрита за движение и ще бъде предлаган друг път до целта.

Брюксел е един от градовете с най-тежки задръствания в Европа и света. Федералните власти обмислят промяна на законодателството, която да отмени забраната за доставки нощем. Очаква се това да облекчи дневното движение, все по-натоварено от доставки, особено с развитието на интернет търговията.

В допълнение властите се стремят да ограничат достъпа на камиони до места, пресичани от пешеходци, особено след атентата в Ница от 2016 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още