IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брюксел опроверга слухове за искане на допълнителни мерки от Гърция

Оли Рен не планира скорошно посещение в страната и няма за цел да иска нови антикризисни мерки

08:58 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Брюксел опроверга слухове за искане на допълнителни мерки от Гърция

Говорител на комисаря по икономическите и валутни въпроси на ЕС окачестви като „неоснователни слухове“ появилите се в гръцки вестници информации, според които Оли Рен възнамерявал да посети Атина в края на юли, за да обсъди с правителството допълнителни антикризисни мерки за тази година. Това съобщава електронното издание на атинския в. „Вима“.

Комисарят Рен не смята на този етап да посети Гъция и няма за цел да поиска от Атина допълнителни мерки, е пояснил неговият говорител Амадео Афатаж.

Той е казал още, че Европейската комисия няма намерение да иска корекции по отношение на разработения от гръцкото правителство план за строги икономии, който според говорителя на Оли Рен се прилагал задоволително съгласно договореностите.

В понеделник Атина се похвали с по-голямо свиване на бюджетния дефицит от очакваното и заяви, че първите резултати от усилията за строга фискална политика вече са видими.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още