IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

British Airways, easyJet и Ryanair атакуват в съда британската карантина

Авиокомпаниите искат научни доказателства в подкрепа на правителствената мярка, която задължава пристигащите на Острова да се самоизолират за 14 дни

14:49 | 12.06.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

British Airways, easyJet и Ryanair атакуваха в съда решението на британското правителство да наложи 14-дневна карантина за пътниците, които пристигат във Великобритания, пише Politico.

Жалбата е подадена в четвъртък, потвърди служител на Ryanair.

Авиокомпаниите искат научна обосновка за правителствената мярка, насочена към ограничаване на разпространението на коронавируса. Превозвачите смятат, че няма такива и че мярката не е от полза на плана на Великобритания да сключи двустранни сделки, т.нар. въздушни мостове, с други страни, в които заболеваемостта е ниска.

"Авиокомпаниите все още не виждат и доказателства за това как и кога ще бъдат приложени въздушните мостове между Обединеното кралство и други страни", заяви говорител на Ryanair.

Превозвачите молят правителството да се върне към политика, при която карантината се ограничава до пътници от страни с висок риск.

„Това би било най-практичното и ефективно решение и дава възможност на държавните служители да се съсредоточат върху други, по-значими въпроси, произтичащи от пандемията, като същевременно привеждат Великобритания в съответствие с голяма част от Европа, която отваря границите си в средата на юни“, допълва говорителят на Ryanair.

Задължителната 14-карантина за пристигащите на Острова влезе в сила от понеделник. Тя се прилага спрямо всички местни лица и чуждестранни граждани, които пристигат в страната, с изключение на някои ключови работници, транзитни пътници и пътници от Ирландия, остров Ман и островите Ченъл.

Правителството в Лондон оправдава мярката с намаляването на риска за повторно мащабно разпространение на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Zlato
преди 3 години
Деее..баа не ги е срам! Научни доказателства ще искат. Я марш вкъщи и се карантинирай веднага до догодина. Откога науката почна да има значение, поне тази година.Авиокомпаниите искат научни доказателства в подкрепа на правителствената мярка, която задължава пристигащите на Острова да се самоизолират за 14 дни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още