IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската енергийна криза се задълбочава с колапса на още един доставчик

Together Energy, която доставя електроенергия за 176 000 клиенти, напуска енергийния пазар заради високите цени

20:05 | 18.01.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Още един доставчик на електроенергия във Великобритания колапсира, с което допълнително влоши ситуацията в страната по отношение на енергийните доставки, докато администрацията на премиера Борис Джонсън се бори с енергийна криза, съобщава Bloomberg.

Together Energy Retail Ltd., която частично е притежавана от местните власти на Уорингтън, Северна Англия и доставя електроенергия за 176 000 местни клиенти, напуска енергийния пазар заради високите цени на едро. Към момента повече от 4 милиона домакинства са засегнати от кризата при доставчиците от началото на кризата. Натискът върху британското правителство нараства, докато потребителите се подготвят за рязко увеличение на сметките.

енергийна енергийна

Въпреки че природният газ и електричеството поскъпнаха значително, доставчиците на комунални услуги в Обединеното кралство не са в състояние да прехвърлят изцяло разходите към своите клиенти поради регулаторни ограничения. Предвижда се таванът на това ограничение да бъде повишен през април и отново през октомври, като правителството води преговори с енергийните компании, за да се опита да смекчи удара за домакинствата, които вече страдат от растящата инфлация.

От Together признават, че не могат да продължат на фона на повишените цени на едро.

„Това е рязко напомняне, че предизвикателствата, които изникват както пред доставчиците, така и пред потребителите, заради високите цени на газа на едро, продължават да будят тревога“, коментира Ричард Нойдег от Uswitch Ltd., компанията, предлагаща услуга за сравняване на цени.

Together отчете загуба след облагане с данъци от 3,8 милиона паунда през финансовата 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Gocho
преди 2 години
"Силният вятър в Европа започва да успокоява цените на тока" съобщава Bloomberg.https://***.investor.bg/evropa/334/a/silniiat-viatyr-v-evropa-zapochva-da-uspokoiava-cenite-na-toka-343939/А сега де или то в Англия не духа ,щото не вече в ЕС или просто Bloomberg си пишат вятърничеви работи ,което е и в същност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
nikiangel
преди 2 години
Мъпетите вместо да копат крипто, да се стягат и да почват да копат ягоди.Най търсената фраза миналата седмица в мъпетското кралство беше "как да продам крипто".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
R.I.P. , да живее свободна Шотландия в ЕС ! И обединена Ирландия. Шоуто тепърва започва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Императорът
преди 2 години
Обрaтняците ще коват клинци май...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още