IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit сваля едновременно паунда и FTSE 100, посочи Мартин Митренцев

Индексът, който измерва движението и развитието на строителството във Великобритания, е на най-лошите си нива от 2009 г. насам и оттам е спадът в британската фондова борса

15:35 | 03.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският паунд и FTSE 100 се движат надолу едновременно, което е рядкост. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Индексът, който измерва движението и развитието в сектора на строителството във Великобритания, е на най-лошите си нива от 2009 г. насам. Това е една от основните причини за спада в британската фондова борса".
констатира той.

Според него на тренда с поевтиняването на паунда се отразява несигурността около Brexit. Митренцев напомни, че срещата на Великобритания с Европейския съюз е “само след около две седмици".

"Вариантите към момента са два – отлагане на Brexit или напускане на ЕС без сделка. Индикации, че ще бъде постигната сделка с Брюксел, почти липсват", коментира форекс анализаторт. "И двете страни трябва да направят сериозен компромис, което едва ли ще се случи", посочи още той.

Какви са прогнозите за Brexit вижте в разговора във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още