IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бенжамен Смит е новият генерален директор на Air France - KLM

Той ще започне да изпълнява задълженията си не по-късно от 30 септември

22:23 | 16.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Административният съвет на авиокомпания Air France - KLM номинира днес Бенжамен Смит за генерален директор на холдинга. Смит е фигура номер две в авиокомпания Ер Канада, предадоха Франс прес и БТА.

"Бенжамен Смит ще започне да изпълнява задълженията си в Air France - KLM не по-късно от 30 септември 2018 г.", се казва в изявление на компанията.

Синдикатите в Air France изразиха по-рано днес твърдото си противопоставяне на назначаването на чужденец в компанията.

Френското правителство приветства решението и каза, че назначаването на Смит е шанс за холдинга. Подобно мнение изразиха министърът на икономиката Брюно Льо Мер и министърката на транспорта Елизабет Борн. Те припомниха в общо изявление, че Смит е натрупал важен опит през последните 19 години, прекарани в Air Canada, и че той има усета за воденето на диалог и притежава голяма способност за трансформация на предприятията.

Административният съвет на френско-холандския холдинг смята, че Смит начело на компанията ще й даде дълбок стратегически импулс и ще работи за нов управленчески подход с екипите в нея. Така компанията ще стане в идните години един от първите играчи в сектора в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още