IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банката на Елизабет II залага, че ще има сделка за Brexit

Coutts пренасочи своите американски вложения в ETF, който ще се възползва от покачването на британската лирата, ако правителството постигне споразумение

19:45 | 25.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Частната банка, използвана от кралица Елизабет II, пренасочва милиони долари, залагайки, че ще се стигне до търговско споразумение за Brexit - директен контраст на широкоразпространения скептицизъм по отношение на сделка с ЕС, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Coutts пренасочи своите американски вложения в ETF, който ще се възползва от покачването на британската лирата, ако правителството на Великобритания успее да си осигури нови търговски взаимоотношения с Брюксел.

Банката заяви, че е отговорна за по-голямата част от преместването на 350 милиона долара от листнатия на лондонската борса Lyxor S&P 500 ETF през последната седмица, които след това са били пренасочени във версия на същия фонд, но хеджирана с британски лири.

Алокацията би надминала очакванията, ако паундът се възстанови спрямо долара, след като британската валута се срина с 4,6% през септември и е на път да отчете най-ниския месечен спад от октомври 2016 г.

„Смятаме, че песимизмът, насочен към Великобритания, е преувеличен“, каза Алън Хигинс, главен инвестиционен директор в Coutts, която е с активи на обща стойност 30 милиарда британски лири (38 милиарда долара). „Въз основа на теорията на вероятностите, смятаме, че ще бъде постигната сделка между Великобритания и Европа. Пазарите ще бъдат изненадани и това ще доведе до по-скъп паунд.“, добави още Хигинс

Инвеститорското настроение към активите на Обединеното кралство започна наново да намалява. Вътрешно търгуваните акции са на път да отчетат 5,2% спад този месец, което ще бъде най-ниското равнище от март насам. ЕС заяви своята категорична позицията против намеренията на премиера Борис Джонсън да пренапише части от споразумението за оттегляне, които имат потенциала да доведат до хаотично излизане от ЕС през следващата година.

Още четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още