IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

Страната вече ще плаща по 165 долара за 1000 куб. метра газ от Газпром

22:34 | 07.09.15 г. 36
Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

С нова отстъпка в цената на газа се сдоби Армения по време на посещението на президента на страната Серк Саргасян в Москва. След среща с руския си колега Владимир Путин той съобщи, че Газпром ще продава природния газ с 25 долара за 1000 куб. метра по-евтино, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Така цената на природния газ за Армения вече е 165 долара за 1000 куб. метра.

Освен за цената на природния газ, двете страни са подписали и споразумение относно покупко-продажбата на акции и бъдещите дейности в предприятието АрмРосгазпром.

До ноември 2015 година ще бъде подписано и споразумение относно модела на работа на Газпром Армения, която е 100% собственост на руската компания Газпром.

Условията за намалението на цената на природния газ за Армения бяха договорени при влизането на страната в Евразийския икономически съюз в началото на тази година, посочва още ТАСС. Към момента Газпром е основният доставчик на нефтопродукти за страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

36
rate up comment 1 rate down comment 1
Pyramid
преди 8 години
Еха, и "мили" станахме. Браво на нас :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 2 rate down comment 3
georgi_shum
преди 8 години
Хахах :)) Мили, аз ти говоря от правна гледна точка :)) Ти си имаш някакви собствени повърхностни и *** обяснения и тълкувания, които имаш наглоста да представяш за правно валидни и общо приети, което НЕ Е така. Това е икомомически сайт, и се предполага хората пишещи тук да имат някаква, поне елементарна, икономическа и правна култура. Ти очевадно нямаш. Затова и си такъв "успешен" бизнесмен явно. Поздрави и дерзай :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 2 rate down comment 3
Pyramid
преди 8 години
Сещам се за една друга майна, ама ти сам ще идеш там. Аз СЪМ собственик на ЕООД, държа 100% от капитала. Ако изляза, фирмата престава да бъде същата. Име, Булстат и номера на сметки в банката може да останат същите, изчезва душата, фирмата умира. От *** фирма да излезеш не е проблем за теб. Проблем става да влезеш в такава. Проблем, за читава е, ако ти влезеш в нея. Но, можеш да влезеш в частна. Грамотността, във вида, в който ти я разбираш, е твой проблем. Аз НЕ СЕ състезавам за работно място, нито имам намерение да си наемам /чак/ такива умници. Гледам простичко на нещата и се абстрахирам от обърканите определения по книжките: Мога /не мога да държа или да се освободя от част от актива или и от пасива/ . А ти си ходи и си се правИ на "академик".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 4 rate down comment 1
georgi_shum
преди 8 години
хахаах абе ***, няма фирма, от която да не се излиза бе! Няма фирма, в която капитала да не е разделен на дялове бре! Аз и ти имаме ООД , с капитал 2 лв, разделен на 2 дяла от по 1 лв. Аз по някое време се усещам, че ти си пълн *** и не ставаш за нишо и искам да изляза от тази фирма. По закон съм джължен да предложа дела си от 1 лв, на някава цена първо на теб, и ако ти откажеш да го купиш - мога да го продам на всеки друг, правя го и фирмата продължава дейността си... Ако аз съм собственик на ЕООД с капитал пак от 2 лв но в 1 дял , но не ми тръгне и реша да се отърва- намирам балък като теб и продавам единствения дял от фирмата си на теб - фирмата пак продължава да съществува. Въобще моля спри да пише глупости, че се излагаш много. АМАН ОТ НЕГРАМОТНИ ВСЕЗНАЙКОВЦИ!!! Че и с претенции при това !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 1 rate down comment 3
Pyramid
преди 8 години
Да се смее, смехът е здраве. Което не променя фактите, че от частна се излиза, а от не-частна-не. /Има се предвид, при запазване и продължаване дейността на фирмата/. В частната фирма, субектите на собствеността са отделни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 3 rate down comment 1
georgi_shum
преди 8 години
хахах такава боза си, и толково простия си написал, че не е истина. Капитала на всяка фирма, билата тя частна или държавна, ЕООД, ООД, КД , АД или ЕАД е разделена на дялове, или като ти им казваш и от там си водиш малоумите изводи - части. Колко да са тези дялове 1, 3 5 100 или 10000 се решава от самата компания. Както и как да се разпредели собстеноста върху тези дялове. Публична фирма, може да бъде само АД, което според съответните закони се е листнало на дадена борса. Останалите компании са не публични. От собсвеноста на всяка фирма, може да излезе всеки съдружник по установения от занона ред. Това в общи линии определя компаниите като публични и не публични. СОБСВЕНОСТА върху дяловете на капитала определят фирмите като частни, общински или държавни. Това, което си написал ти, ако го пратиш на някой преподавател по търгоско право, или дори средно икономически грамотен човек.. ще ти се смее с *** си :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Армения е все пак в Евразийския им съюз там без НАТО мато и да стоят там ше има отстъпки отделно от Каспийско море ако минават някви тръби са през Армения, същото ги чака и Азербайджан и Грузия. Грузия през 2008 и там опитаха нещо кат Украйна ама не стана и те изядоха една в мутрата. Сега тряя да им дадат захарче да мируват и да кротуват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
И накрая целият този спорен ще се окаже безсмислен АКО все пак се окаже, че ЕС ще купува газта на едро от Русия на възможно най-ниската цена и ще я транспортира до оглозганите източноевропейски потребители през междусъседските интерконектори.Да видим дали ще стане така или немците ще се окажат същите алчни гадини като руснаците и американците?Много нагледен пример ни очаква, който ще илюстрира дали ЕС наистина иска да прекрати руското източване на Източна Европа или просто иска да изземе тези средства за себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Тъй, то. Донякъде.Прочее, че се сетих: Какво е общото между Немция и арменската цена за природен газ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 0 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
ммм добре да "велики са" мхм еми не знам брате, то навсякъде има някви дребни генийчета, но говорим общо, добре кажи що Русията и САЩа не ухажват Дания, Швеция, Финландия, Холандия ?? Японците са го постигнали тва което е щото само бачкат ден и нощ и те са окупирани, че да не стане някой фал след време да си върнат за атомната бомба. Ето ти един *** пример аз от коли не разбирам грам, но всеки знае немската кола каква е нал тъй ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още