IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allianz съкращава стотици работни места

Застрахователната компания оправдава мерките във вътрешнофирмена комуникация с цифровизацията

10:08 | 23.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският застрахователен концерн Allianz ще закрие 700 места на пълно работно време през следващите три години, сомат медийни публикации. Засегнати от мярката обаче ще са повече служители, над 800, тъй като редица от тях работят и на непълен работен ден, пише Süddeutsche Zeitung. 

Мярката е част от програмата за икономии, според която „в жертва“ ще паднат 1270 работни места, като от тях 570 вече са съкратени чрез различни мерки. Общо в Германия за компанията работят 29 хил. служители.

Най-голямата в Европа застрахователна компания оправдава мерките във вътрешнофирмена комуникация с цифровизацията. В резултат на нея много процеси, които преди това са били извършвани от специализирани служители, ще бъдат извършвани по цифров начин, казват експерти.

Планирано е и обединение на различни клонове. Така например подразделението за застраховане срещу злополуки вече няма да се управлява от Берлин, Мюнхен, Лайпциг, Хамбург и Щутгарт, а само от Берлин и Мюнхен. В областта на здравното осигуряване подразделението в Берлин ще отпадне.

Главният изпълнителен директор на Allianz Оливър Бете заяви още през 2015 г., че компанията ще свие разходите си и ще постави клиентите си на преден план. Според SZ обаче много служители обвиняват мениджмънта, че пести за сметка на назначените, но увеличава възвръщаемостта за акционерите. Говорител на Allianz не е открит за коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още