IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилва се контролът върху качеството на течните горива

Ще се въведат актуални методи за изпитване на партидите и ще се прецизира обхватът на лицата, които могат да съставят или заверяват документите

14:56 | 19.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Правителството промени Наредбата за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол.

Министрите взеха решението, за да се въведат изисквания от Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ), които бяха обнародвани през октомври миналата година. 

Ще бъдат въведени процедури при оспорване на резултатите от изпитване на проби на течни горива и за привеждане в съответствие на течно гориво с изискванията на Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ) от крайните разпространители, посочиха от правителствената пресслужба.

Разписани са редът и принудителните административни мерки, когато крайните разпространители във връзка с дадената възможност предприемат мерки, според които течното гориво, което отговаря на изискванията на ЗЧАВ, но не и на старндартите на ЗЕВИ, се смеси с партида гориво на бензиностанцията, за да се изпълнят изискванията за съдържание на биогориво в течно гориво.

С предлаганите изменения и допълнения се въвеждат и актуални методи за изпитване и се прецизират Декларацията за съответствие за всяка партида по отношение на обхвата на лицата, които могат да я съставят, и реда за предоставянето или заверяването й при последващо разпространение до крайните разпространители.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още