IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За една година производството на пропан-бутанови смеси се увеличава с 10%

Доставките на твърди горива се увеличават със 7,8%, показват данни на НСИ

13:13 | 30.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За една година производството на пропан-бутанови смеси се увеличава с 10%. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ), публикувани днес. През август, спрямо същия месец на миналата година се увеличава с 0,6% производството на безоловен бензин, а с 6,2 нараства производството на дизелово гориво. Производството на твърди горива се повишава със 7,1%, а на електроенергия – със 7,4%. При производството на природен газ няма изменение.

На месечна база през август 2019 г. спрямо юли нараства производството на твърди горива - с 5%. Производството на дизелово гориво се увеличава с 1,5%, а на електроенергия – с 2,7%. 

С 8,3% нараства производството на пропан-бутанови смеси. Производството на безоловен бензин и природен газ остава без изменение

При доставките на енергийни продукти (цялото количество газ, разпределено в страната, включително собственото потребление и загубите) също има промени. Увеличават се доставките на месечна база при твърдите горива – с 3,9% и на безоловен бензин с 1,9%. Доставките на дизелово гориво се повишават с 1,9%, а на природен газ – със 17,5%.
На годишна база доставките на твърди горива се увеличават със 7,8%, на безоловен бензин - с 4,1%, на електроенергия - с 3,6%, на пропан-бутанови смеси - с 8,5%, на дизелово гориво - с 1,9%, на природен газ - с 5%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още