Т. Петкова: САЩ не могат да спрат изграждането на „Балкански поток“

Министерството на енергетиката няма отношение към собствеността и управлението на ТЕЦ „Бобов дол“, заяви ресорният министър

Т. Петкова: САЩ не могат да спрат изграждането на „Балкански поток“

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Снимка: Архив БТА

Още по темата
Коментари
3
 
5
 
10
michaelis23 до: Mavi Goz
преди 9 месеца
бат Мави ти поне си по навътре с българската политика, да не са ни приeли вече у СССР v 2.0 та тая ги говори такива или иска да нема работа повече ? .... Да не земе утре американката Мустафа да излезе и да и кае да хои на промивки на Сапарева Баня ? ...
1
 
4
 
9
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Не искам да се фукам, но ние американците можем да спрем каквото и да е, където и да е и когато си пожелаем. Не го направим защото Б.Б. може и да е кучи син, но е нашият кучи син.
PS Трагедията на путин и Газпром предстоят. Полша им реже газопровода Ямал-Западна Европа от 18.05.2020 г. Изтича контракта за транзит и "гиганта" Газпром" губи 32 млрд куб метра капацитет. За да спази договорните си отношения, ще му се наложи да доставя през украинската мрежа. Там цената за количества над 65 млрд куб метра за първата година и 45 през следващите четири е двойна(около 5$ за 100 за 1000). Всичко това се случва при цена на газта по хъбовете в Европа около 100 евро за 1000. Та както казваше " тъпанарина" Стоян Петров - големите руски енергийни проекти, големи руски празни приказки.
2
 
4
 
8
преди 9 месеца
на тая май скоро не са и набивали канчето ..
6
 
12
 
7
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 9 месеца
А си имаме и собствен опит с ЮП, както и Нушето сподели - и за него сичко вървеше с пълна пара - земи отчеждени и закупени, трасе почистено, тръби докарани, даже започна пребазиране на девойките от “контингента” в районите, дето се очакваше струпване на мъжка работна сила... ;) :lol:
9
 
13
 
6
Mavi Goz до: Mechkata
преди 9 месеца
Глей ся, длъжен съм да те коригирам - изразът ти “нали ще купуваме самолети” носи няколко неточности - напр. употребеното бъдеще време е нонсънс в два аспекта:
1. В частта “ще купуваме” - ние още лани ги платихме. В такива случаи се казва: Сичко е точно - дадохме кинтите, човеко каза “Ше видим”...
2. В частта “самолети” - това за момента е нещо като “майя”, илюзия - някаква написана и изговорена дума в контекста на пожелателното наклонение в бъдещо време. Който е жив след 4 години, в това число и светът, ще види дали ще са самолети или самобръсначки...
Ето защо, такива доводи не са в състояние да повлияят на американците да спрат строителството. А те могат да го направят както със СП2 - когато всичко е готово и остават още 2-3 заварки до Калотина... ;) :lol:
2
 
7
 
5
преди 9 месеца
"Дори на заобградения враг трябва да се остави път за бягство."
сун дзъ

... :)))
4
 
13
 
4
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
САЩ ако искаха, лесно можеха да го спрат, но не си направиха труда и дори го разкритикуваха доста вяло. Което означава, че не го смятат за стратегически важен обект.
12
 
10
 
3
Mechkata до: дядя Вова
преди 9 месеца
Аре, нали ще купуваме самолети, трябва да са доволни САЩците, че затова им козирувахме.
13
 
8
 
2
преди 9 месеца
Права е. Но дойде ли на крака щатски сенатор,
равнис-мирно на генерал Борисов
и ще видим какво може, и какво не може!
6
 
18
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
ко? нееееееееееееее, теменужке, ше те оправат още днеска.