IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите настояват за ново изслушване на "Инерком" в парламента

КНСБ и КТ "Подкрепа" се опасяват за сигурността на енергийната систама заради липсата на прозрачност около сделката

13:18 | 20.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В обща позиция двата най-големи синдиката в България - КНСБ и КТ "Подкрепа, настояват за ново изслушване на купувача на активите на ЧЕЗ у нас "Инерком България" в Народното събрание. Предложението е това да стане по време на заседание на временната парламентарна комисия, която ще анализира фактите около сделката за "ЧЕЗ България".

КНСБ и КТ "Подкрепа" настояват в своя призив, изпратен до медиите, че българската компания трябва да уточни социалните измерения на сделката - ангажименти за запазване на работни места, политика за повишаване на доходите и запазването на социалните придобивки, както и да сподели каква е стратегията за развитието на дружеството и планираните инвестиции.

От синдикалните организации искат да чуят още каква е и ценовата стратегия на "Инерком" по отношение на фирмите и домакинствата.

"Пълната липса на прозрачност около сделката и недоказаният опит на кандидат-собственика на компанията основателно създават съмнения за стабилността на енергийната система в страната и съответно на националната сигурност", обясняват синдикатите.

На 14 март Народното събрание създаде временна комисия, която да провери фактите около сделката за "ЧЕЗ България". Тогава депутатите решиха, че комисията ще работи за срок от един месеца и ще бъде председателствана от депутата от БСП Жельо Бойчев. В нея ще участват и Делян Добрев и Валентин Николов от ГЕРБ. Общо членовете на комисията са 15.

Първото заседание, на което ще бъдат уточнени правилата за работа на комисията, ще се проведе на 21 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
крас
преди 6 години
ГОСПОДА СИНДИКАЛИСТИ, Не забелязвате ли , че в тази СДЕЛКА, между ЧЕЗ и този "СТРАТЕГИЧЕСКИ" инвеститор се явява и една ТРЕТА З.АИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА, която ще плаща ЛИХВИ и ГЛАВНИЦИ договорени м/у ГИНКА и КРЕДИТОРА Й!!ЗАДЪЛЖЕНО ЛИЦЕ БЕЗ ИЗИСКВАЩАТА СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ ПО ТАЗИ СДЕЛКА могат да се окажат МИЛИОНИ БЪЛГАРИ НА КОИТО В ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ БЪДАТ ОСЧЕТОВОДЕНИ КАТО РАЗХОД ОБСЛУЖВАНЕТО НА ТОЗИ ДЪЛГ.НЕ НАМИРАТЕ ЛИ, ЧЕ ПРИ ЛИПСВАЩА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ НА ТЕЗИ МИЛИОНИ ПОТРЕБИТЕЛИ ЗДЕЛКАТА Е НАЙ МАЛКО НЕДЕЙСТВИНЕЛНА. Не е ли това ИЗМАМА, която по някои международни практики се квалифицира като ОМРАЗЕН ДЪЛГ? Интересно е как КЗК ще се произнася по догово който е ПРЕДВАРИТЕЛЕН ?Договора ще се превърне в ОКОНЧАТЕЛЕН едва след като ГИНКА договорените 320 мил. ?.Ами ако не ги плати , а КЗК е признало договора за ОКОНЧАТЕЛЕН?Кой тогава ще плаща на чехите?Или може би това е един ФИКТИВЕН ДОГОВОР с който чехите ни натрисат с едно поставено лице ЛИХВИ И ГЛАВНИЦИ обреминяващи цената на тока??За да не сме в сверата на ХИПОТЕЗИТЕ , изискайте договора който ГИНКА е дапозирала в КЗК и вижте ИЗВЪРШЕНО ЛИ Е ЦЯЛОСТНОТО ПЛАЩАНЕ , какъв е УЧРЕДЕНИЯ ЗАЛОГ И КАК ЩЕ СЕ ПЛАЩА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още