IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодателите са против оставката на председателя на КЕВР

Атакува се един от работещите органи в държавата заради лични политически интереси, опасяват се от АОРБ

16:57 | 03.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: КЕВР</em></p>

Снимка: КЕВР

В подкрепа на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов се обявяват работодателските организации в позиция, изпратена до Народното събрание и медиите.

В него организациите посочват, че работата на регулатора в последните години заслужава уважението на бизнеса, защото защитава интересите на всички потребители.

"Обявяваме се против опитите да се атакува един от работещите органи в държавата заради тесни и лични политически интереси и амбиции", е записано в обръщението. 

От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) отбелязват в своето обръщение и опитите за намесата на омбудсмана Мая Манолова в работата на енергийния регулатор.

От бизнеса припомнят, че през 2015 година сектор "Електроенергетика" имаше натрупани задължения от 800 млн. лева, но през следващите години отрасълът е бил стабилизиран, а КЕВР се е справила със ситуацията, възникнала след изкуственото намаляване на цената за битовите потребители.

В позицията е посочено, че още от 2017 година цената на електроенергията на свободния пазар се повишава, поскъпва и природният газ и това няма как да не се отрази върху сметките на битовите потребители. Бизнесът предупреждава, че в противен случай може да се повтори кризата от 2015 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още