Проф. Касчиев: АЕЦ "Белене" няма да се реализира

Притеснително е, че няма европейска компания или частна, която да участва в конкурса за стратегически инвеститор, каза експертът

Проф. Касчиев: АЕЦ "Белене" няма да се реализира

Снимка: Ройтерск, архив

Още по темата
Росатом ще подаде заявка за участие в търга за АЕЦ
06.06.2019
„Росатом“: Ще строим АЕЦ „Белене“ само срещу гарантирана печалба
20.03.2019
Коментари
5
 
14
 
10
vzhekoff до: Lucifer
преди 1 година
Няма профилна снимка
Трябва да си много ***, ако си мислиш, че при апокалиптично земетресение ще има значение първо дали АЕЦ-ът е на 20 или на 200 км. и второ, дали ще умреш от радиацията или погребан от панелката. Но оставяйки тъпотията ти настрана, какъв е доводът срещу УЖ земетръсно Белене, при положение, че от другата страна на Дунава вече има 2 румънски реактора ? Истината е, че няма земетръсни рискове, а става дума борба за отстраняване на конкурента, в която борба такива глупаци като теб играят ролята на полезния ***, а такива като псевдопрофесора просто си прибират 30-те сребърника.
8
 
4
 
9
Lucifer до: vzhekoff
преди 1 година
Няма профилна снимка
Белене и Чоара са на 3км права линия от площадката на реакторите а Свищов и Зимнич са на 5км! И там живеят хора, които помнят земетресението на 4.03.1977г убило над 100 човека в Свищов а и колко още в цялата околия. За апокалиптичните разрушения да не говорим! Ако Софиянци искат АЕЦ нека си я построят не на 250км от София а на 3-5км и да са щастливи като ония в Припят!!!!!!
14
 
25
 
8
vzhekoff до: zelka007
преди 1 година
Няма профилна снимка
Зелка ли си, тиква ли си, не знам кой Никой не си правел АЕЦ-ове, британците си правят два - на по 100 км. от Лондон. Щото перки хубаво, ама гръбнакът на генерацията е АЕЦ. Унгарците и те ногУ проЗти - и те 2 реактора правят. Чехите и те сега отпочват два. Поляците и те с 80% *** се чудят кого да излъжат да имс е хване да им направи АЕЦ, ама като ги знаят какви са измekяpи и никой им не дава пари. Румънците в уж земетръсната зона от другата страна на дунава два реактора стегнаха - и те по права линия на 100 км. от Букурещ. Само разни зарзаватчии дават акъл.
13
 
26
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
Типичния демокраД. Плюскал 17 години народна пара в Козлодуй като разпран. Като го изгонили от там се наместил в да плюска в разни комисийки. А сега е на мнение, че от атомна индустрия няма нужда и всичко трябва да се нареже за скрап, както такива като него вече направиха с 4 реактора.
12
 
18
 
6
zelka007 до: vzhekoff
преди 1 година
Няма профилна снимка
:)

това е за професора : https://news.bg/author/prof-georgi-kaschiev

те , румънците , и чаушеско разстреляха , пък ние на нашият правешки *** паметник дигнахме :))) ... румънците и политици пращат в затвора , пък ние тука консули ги правим :))) ... то един кмет бахтъ не могат да вкарат в затвора наште :)))

а турците са запецнали на първата на първият реактор ти за втора говориш :)))

значи , не вярвам някой във форума да е мега върл противник на ядрената енергия , стига да не са мегаломаниите тип беляНЕ . нашата икономика е много слаба за такъв непремерен и откровено икономически тотален шит проект . тука за едни въглищни централи се реве до небето , а я сметни да включат за едни 30 - тридесет години - 5 пъти по толкова мощност + 3 пъти по тяхната цена (прогнозно) :))) ... а ? как ти звучи :)))

значи по света се работи за концептуално нови реактори . да , с по-ниска ефективност от хилядниците , но работят на ниско обогатен уран и не оставят радиоактивни сметища по 10000 години . изгарят си изцяло горивото и за 300 години изчезват и радиоактивните отпадъци . та въпроса е , защо не се включваме в такива проекти , а дърпаме към технологии от преди 40-50 години ? ето ти един такъв проект :

https://terrapower.com/productservices/physics

по света се работи , в това число и руснаците , поне по 10-на такива обещаващи проекта ... има модулни проекти , има хибридни проекти ... никой не иска вече да прави радиоактивни бунища за хиляди години в задния си двор ... това е.
19
 
21
 
5
studioaa до: vzhekoff
преди 1 година
Този отп***дък касчиев е *** на заплата от америка за България какво друго може да чуеш от него?
14
 
21
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Никой здравомислещ не счита възобновяемата енергия за панацея. Постигната минимална цена от 14.76 евро за мегават инсталирана мощност соларен източник в Португалия, означава цена под 3 стотинки за киловат, средната е някъде около 4 стотинки. Разумно е да се зададе въпроса, а колко ще струва след 10-15 години?
21
 
16
 
3
преди 1 година
няма да има БеляНЕ. cremlin писс оф!
34
 
29
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
И докога ще слушаме този псевдопрофесор. Професор по щанги и по кларинет. Ако нямаше АЕЦ, отдавна щяхме да сме фалирали като държава. Като закрият и въглищните ТЕЦ-ове, с какво ще добиваме ток ? С пpъднятa на професора ли ? Докато разни такива *** дърдорят, румънците построиха два блока, а турците строят 2 АЕЦ-а.
15
 
31
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
"През 1983 г. руската страна е предложила площадката да бъде изоставена”, допълни той." ... друг коментар е излишен :)))