IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстои цялостна модернизация на станция „Елисейна“ в Искърското дефиле

За подобряване на електроснабдяването в региона ще бъдат монтирани и пет нови дистанционно управляеми комутационни апарати за локализиране на повреди

17:39 | 09.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на енергетиката</em></p>

Снимка: Министерство на енергетиката

Една от основните мерки в инвестиционната програма на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД е цялостна модернизация на възлова станция „Елисейна“ в района на Искърското дефиле, която беше представена днес в Министерството на енергетиката пред кметовете на няколко населени места от района, съобщават от пресслужбата на министерството. 

Модернизацията ще се направи чрез подмяна на енергийното оборудване и въвеждане на система за дистанционно управление.

Срещата бе организирана по повод недоволството на местното население заради чести прекъсвания на електроснабдяването и се състоя със съдействието на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

"Чрез модернизирането на възловата станция ще се минимизира броят на засегнатите клиенти при нарушения в електрозахранването", заяви пред кметовете от региона Виктор Станчев, член на Управителния съвет на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

Очакванията са до средата на годината проектът да бъде завършен.

За подобряване на електроснабдяването в региона ще бъдат монтирани и пет нови дистанционно управляеми комутационни апарати, чрез които се локализира конкретното място на повреда в електропровода. По този начин при авария се избягва изключване на големи участъци с много клиенти, се посочва в съобщението.

При нарочна проверка от енергийното дружество са установили, че последните изключвания на тока са били предизвикани от падане на дървета извън сервитутните зони. Заради това ще се търси съдействие на държавните горски стопанства, за да бъдат маркирани и отсечени.

Зам.-министър Първанов е настоял за по-добра комуникация между "ЧЕЗ Разпределение България" АД и кметовете, за да бъде населението своевременно информирано за всякакви действия, свързани с електроснабдяването в региона, допълниха още от Министерството на енергетиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още