IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петьо Иванов ще замести Жаклен Коен начело на БЕХ

Промяната в управлението на енергийния холдинг е с цел оптимизация, посочват от Министерството на енергетиката

14:46 | 09.02.16 г.
<p>
	Жаклен Коен. Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Жаклен Коен. Снимка: Investor.bg

Петьо Иванов, досегашен изпълнителен директор на "Булгаргаз" ще замести Жаклен Коен начело на Българския енергиен холдинг „БЕХ“, съобщават от Министерството на енергетиката. Газовото дружество пък ще поеме Николай Павлов.

Иванов е работил като ръководител финансов контрол и главен счетоводител на Националната електрическа компания (НЕК), посочват още от ведомството. Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

В краткото съобщение е посочено, че причината за промените е оптимизация на работата на БЕХ. Те ще влязат в сила след гласуване от Съвета на директорите на енергийния холдинг и вписване в Търговския регистър.

Справка показва, че заявлението за промяна в ръководството на БЕХ е внесено днес в Търговския регистър и се обработва от Агенцията по вписванията. 

Жаклен Коен пое управлението на енергийния холдинг през лятото на 2014 година. Той замени на поста Иван Йончев, който напусна по здравословни причини. Самият Йончев управляваше БЕХ едва шест месеца, заменяйки на поста Боян Боев, който пък беше одобрен като председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) през декември 2013 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още