IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Овергаз“: Проверката на КЕВР потвърди, че изпълняваме дейностите по лицензиите си

Единственото предписание на работната група на КЕВР е компанията да приключи процедурата по сертифициране на внедрената Система за управление на качеството

15:36 | 30.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

„Овергаз Мрежи“ АД изпълнява дейностите по лицензиите си за разпределение и снабдяване с природен газ в съответствие с изискванията на Закона за енергетиката. Това показа комплексната планова проверка на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Инспекцията на регулатора обхвана периода януари 2015 - май 2019 година. Работната група на КЕВР провери лицензионна територия „Запад“, която включва общините Кюстендил, Монтана, Петрич, Мездра, Банско и Разлог. 

Експертите на Комисията се увериха, че компанията осъществява лицензионните дейности в съответствие с утвърдените от КЕВР бизнес планове. Към май 2019 година изградената газоразпределителна мрежа в лицензионна територия „Запад“ е 307 203 метра, а вложените инвестиции са над 39 000 хил. лева. Проверяващите установиха, че за периода има общо около 1 500 присъединени битови и стопански клиенти, като няма откази за газифициране от страна на дружеството. „Овергаз Мрежи“ изпълнява изискванията за сигурност на доставките и снабдяването с природен газ.

Единственото предписание на работната група на КЕВР е компанията да приключи процедурата по сертифициране на внедрената Система за управление на качеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още