IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Овергаз Мрежи“: Клиентите ни са платили средно по 22 лв за газ през юни

Ако семействата бяха избрали електроенергия, те щяха да платят по 41 лева, информират от газоразпределителното дружество

20:44 | 17.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През юни домакинствата, клиенти на „Овергаз Мрежи“, са платили средно по 22 лева за готвене и подгряване на вода. Ако вместо газ, тези домакинства са били използвали електроенергия, то тяхната сметка съответно е щяла да бъде с 19 лв. по-висока, или средно по 41 лв., информират от газоразпределителното дружество. 

Най-много са клиентите на „Овергаз“, които живеят в апартаменти от 70 до 90 квадрата. Тяхната юнска сметка за газ е средно по 20 лв.

Според „Овергаз“ домакинствата е можело да платят средно по 37 лв., ако вместо газ са използвали електроенергия. Разликата е двойна и в сметките на битовите потребители в жилища от 90 до 120 квадрата.

Освен да спестяват от месечния бюджет, клиентите на дружеството допринасят и за опазване на околната среда. Битовата газификация намалява замърсяването на въздуха с близо 26 000 тона вредни вещества годишно, допълват от компанията.

Изчисленията на експертите на „Овергаз“ показват, че за 5–6 години присъединяването на всички 350 хил. домакинства, които са близо до газоразпределителната мрежа, ще намали с около 6 хил. тона годишно емисиите на прахови частици или с близо 30% от емисиите на вредни вещества от битово горене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
DarkStar
преди 4 години
много интересен маркетингов подход - през лятото да се хвалиш с ниска сметка за ток.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още