IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любо Ганев насочва вниманието си към водорода

В момента бившият волейболист развива бизнес с доставяне на оборудване за метанстанции и транспортиране на компресиран природен газ

13:36 | 24.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Любо Ганев насочва вниманието си към водорода

Концентриран съм върху водорода, върху доставката на оборудване за водородни станции и на вместимости за пренос на горивото, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria бизнесменът Любомир Ганев, председател на Българската федерация по волейбол.

Преди 20 години бившият волейболист реализира идеята си да се занимава с компресиран природен газ (метан) като гориво. Бизнесът му е свързан с доставяне на оборудване за метанстанции и и с производство на вместимости за транспортиране на компресиран природен газ.

При водородът принципът е горе-долу един и същ като при метана - трябва да има станции и пак ще се използват вместимости, където няма тръбопровод, разказа той.

„Направил съм анализ на цените на компресорните станции за водород и на бутилките. Готов съм с това прeдизвикателство. Важно е да гледате напред, защото светът се развива, бизнесът също. Ако не се развиваш, ще останеш зад борда", заяви още Ганев.

Гостът сподели, ще следи внимателно темите за Европейската зелена сделка и за Националния план за възстановяване и устойчивост, както и възможностите, които ще предоставят за зелени проекти. "Водя разговори за бъдещето на водорода, вече има изработена нормативна уредба, по която ще се работи", допълни той.

Какво коментира Любо Ганев за политическата обстановка в България през последните два месеца, можете да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още