IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЕВР утвърди с 2% по-ниска цена на газа през декември

Без промяна остават цените на топлинната енергия и на електроенергията, произведена по комбиниран способ

14:44 | 01.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цената на природния газ от 1 декември в размер на 27,70 лева за мегаватчас без акциз, ДДС и цена за достъп и пренос. Цената е малко по-висока от заявената от "Булгаргаз" в началото на ноември. Тогава дружеството поиска цена от 27,54 лева за мегаватчас.

През ноември "Булгаргаз" продаваше природния газ за крайните снабдители и лицата, на които е издаден лиценз за производство и пренос на топлинна енергия, за 28,21 лева за мегаватчас.

Цената на парното и електроенергията остават без промяна, посочват от енергийния регулатор.

Решението е взето на базата на предоставената от газовото дружество актуализирана информация, сред която и за промяната на валутните курсове за периода и на цените на алтернативните горива

По време на откритото заседание, на което беше обсъдена цената на суровината, от компанията заявиха, че все още нямат всички данни за движението на цените на природния газ на международните пазари.

Председателят на КЕВР Иван Иванов беше категоричен, че няма никакво основание за промяна на цената на топлинната услуга и на произведената електроенергия по комбиниран способ, без значение с колко ще се промени цената на газа през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още