IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЕВР ще проверява "Топлофикация София" за завишени сметки

Енергийният регулатор се е самосезирал по получени сигнали

16:11 | 21.04.20 г.
<p>
	Председателят на КЕВР Иван Иванов. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Председателят на КЕВР Иван Иванов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) нареди извънредна проверка на "Топлофикация София" заради подадени сигнали за завишени сметки.

Проверката е разпоредена от председателя на Комисията Иван Иванов.

КЕВР се е самосезирала от получени сигнали, както и от медийни публикации. Ще се проверява ценообразуването на сметките за указания период. 

В случай, че в хода на предстоящата проверка бъдат констатирани нарушения от страна на топлофикационното дружество, КЕВР ще предприеме предвидените в закона административно-наказателни мерки, съобщават от регулатора.

След приключване на извънредната проверка на "Топлофикация София“ ЕАД Комисията ще обяви публично резултатите от нея.

От "Топлофикация София" заявиха, че ще окажат съдействие на регулатора.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че топлофикациите в страната масово са поискали увеличение и то драстично. Във Велико Търново е заявено увеличение на парното от 140,5%. От „Топлофикация София“ са поискали цената да се увеличи с 20%.

Всякакви искания за увеличение на цената на топлинната енергия са неоснователни, посочи на извънреден брифинг председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

„КЕВР няма да позволи увеличение на цената“, подчерта той. „Мога да заявя, че цената на парното отопление за този сезон ще бъде по-ниска от цената на изминалия отоплителен сезон“, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още