IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЕВР ще проверява на място електросъоръженията в районите с най-много жалби

Плановите проверки на трите електроразпределителни дружества ще оценяват готовността им за зимния сезон

17:52 | 03.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инспекторите на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проверяват на място състоянието на електросъоръженията в районите, откъдето периодично постъпват сигнали и жалби на потребители за влошено качество на тока.

Със заповед на председателя на КЕВР Иван Иванов от днес, по утвърден график, започват плановите проверки на трите електроразпределителни дружества. Експертите на енергийния регулатор ще оценяват готовността на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, "Електроразпределение Юг" ЕАД и "Електроразпределение Север" АД за предстоящия зимен сезон, съобщиха от Комисията.

Проверката е на основание правомощията на КЕВР съгласно Закона за енергетиката и е част от утвърдения график за извършване на планови проверки през 2019 г. във връзка с изпълнението на лицензионните задължения на енергийните дружества в сектор "Електроенергетика".

От дружествата е изискано в срок до 25 октомври да предоставят в регулатора пълна информация за постъпилите при тях жалби за качеството на доставяната електроенергия за периода 1 януари 2018 г. до 30 септември 2019 г.

Данните трябва да включват анализ на предприетите от дружествата мерки по тези жалби, както и постигнатите резултати.

Експертите на КЕВР ще проверяват и до каква степен дружествата - лицензианти са изпълнили дадените им от регулатора задължителни указания по жалбите, свързани с качеството на електрическата енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още