КЕВР: Цената на тока няма да се променя до края на годината

Регулаторът сподели още, че страната разполага с достатъчно производствени мощности до 2027 г., позовавайки се на доклад от "Електроенергиен системен оператор“

КЕВР: Цената на тока няма да се променя до края на годината

Снимка: Комисия за енергийно и водно регулиране

Още по темата
„Булгаргаз“ избира между два варианта на ценообразуване на природния газ
09.10.2018
Теменужка Петкова: Сливане с АЕЦ „Козлодуй“ няма да спаси ТЕЦ „Марица изток“
08.10.2018
Ученици започнаха дуално обучение в ЧЕЗ
07.10.2018
Коментари
0
 
1
 
5
khao до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
ясно, това което мен ме издразни основно е че гръмките заявления които правят ... има два месеца и половина до края и те ми казват няма да вдигаме цените до края, малко след като са е вдигнали ....
0
 
2
 
4
KPetkov до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не защото така може да ги съди, който си иска. Трябва да доказват, че има съществено изменение в някой от компонентите, какъвто е случая с повишаването на цената на природния газ, който за една година се повиши с 18% (Октомври 2017 - Октомври 2018). Само че като погледнеш микса на тока за потребителите природния газ няма кой знае какъв ефект върху производството на ток. Дори да вдигнат тока, не би трябвало да е повече от процент. За съжаление не такъв е случая с парното.
1
 
1
 
3
khao до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
значи това е ключа към бараката :

или когато в резултат на извършен анализ на ценообразуващите елементи се констатира съществено изменение на някой от тях.

... и така може да си правят квото си искат.
0
 
2
 
2
KPetkov до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Пише ежегодно до 30 юни.

Раздел III.
Регулиране на цени
Чл. 19. (1) Цените на електрическата енергия, продавана от производители на обществения доставчик и/или на крайните снабдители и/или на оператора на електропреносната мрежа, се образуват въз основа на необходимите годишни приходи съгласно чл. 10 и на прогнозните количества електрическа енергия и/или разполагаемост по чл. 16.
(5) Преференциалните цени по ал. 1 се определят ежегодно в срок до 30 юни или когато в резултат на извършен анализ на ценообразуващите елементи се констатира съществено изменение на някой от тях.
2
 
3
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
големи долняци сте ... нека ме поправи някой, но цената не се ли сменя на тримесечие ... тоест така или иначе няма дати до края на годината и технически няма кога да е повишите ... това все едно на 31 декември като си тръгвам от работа да кажа ... еми няма да работя вече тая година !!!
да ви ..... майката!