Каква цена на електроенергията да очакваме след строежа на АЕЦ „Белене“?

Ще има конфигурация между инвеститорите, прогнозираха Станислав Георгиев от българския атомен форум „Булатом“ и икономистът от СДС Мартин Димитров

Каква цена на електроенергията да очакваме след строежа на АЕЦ „Белене“?

Снимка: Архив Ройтерс

Още по темата
Експерти: Проектът за АЕЦ
21.08.2019
Т. Петкова: Приятно съм изненадана от българското участие в проекта АЕЦ „Белене
21.08.2019
Проф. Касчиев: АЕЦ
19.08.2019
Коментари
0
 
1
 
5
преди 1 година
Възможно най-голямата и за поне 30 години.
0
 
9
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Всеки може сам да си осигури топло + ток до края на живота си срещу 20 палки еднократно. Ето аз съм така :) Тук трябваше да направят както в Германия. Десетки хиляди хора с по 20-30 панела на покрива. Така правиш тотална диверсификация, имаш чиста енергия (ДОРИ И ПРЕЗ ЗИМАТА) и даваш доходи на десетки хиляди семейства в рамките на 300-400 лева месечно допълнително. А тук направиха мега паркове на земеделска земя.... И ДА НЯМАМЕ НУЖДА ОТ АЕЦ имам достатъчно вода и слънце :) Едното го има в изобилие лятото а другото зимата.
3
 
14
 
3
Sokratus до: markov
преди 1 година
Господин счетоводителю,
Ще повериш ли строежа на АЕЦ, на хора които не могат да се справят с ремонта на Графа и проектанти на оръжия, чийто експерименти гърмят и убиват хора?
И ще трябва да дадеш 50% от проходите в бюджета и 20% от БВП на държавата, само за да кажеш, че имаш АЕЦ, която може и да не гръмне?
18
 
10
 
2
преди 1 година
Много слабо бе , само един ли до сега поплю ? Моля от Козяк да си активират останалите агенти ......основна опорна точка : щом Руснаците са намесени значи не мое при никакви обстоятелства......
16
 
25
 
1
преди 1 година
Експертът Станислав Георгиев е много ДОБЪР. Клони към Отличен.
В обосновката на мнението си (странно защо не прави разлика между факт/данни и мнение) много често използва Ако и Може би- "Ако АЕЦ белене беше построена", "Може би цената ще бъде двойно по-висока, защото за 8 години ще поскъпне с толкова" "Може би инвестицията ще е €10млрд, но сме инвестирали твърде много около €2млрд"
Господин експерт, какво ще кажете за следното изречение:
А може ли Белене да направи авария, която да ни струва €50-100млрд?
Виждаме какво прави в последно руската атомна мисъл - загинаха над 20 души от радиация в подводницата и в Северодвинск?
И каква е вероятността РосАтом да си направи някой експеримент с нас и да ни държи цял живот в шах?
И готови ли сме да аложим на някакви вероятности да оцелеем и да инвестираме в тях при положение, че РосАтом е доказала, че за нея човешкият живот не значи нищо и като стане въпрос за пари си ги искат всичките и веднага (делото против България)? Те.е те се интересуват само от тях си!?!