IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Иванов: Парното няма да поскъпва поне до края на годината

Съгласно заявлението, което е постъпило в КЕВР от "Булгаргаз", се предвижда намаление на цената на природен газ с 0,11%

20:30 | 10.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Поне до края на годината цената на парното и топлата вода няма да се повишава. Това стана ясно от думите на председателя на енергийния регулатор Иван Иванов, предаде БНР.

„Съгласно заявлението, което постъпи в „Булгаргаз“, се предвижда едно незначително намаление с 0,1% на цената на природния газ, което значи, че, и това го казвам съвсем отговорно, няма да има никакво повишение на цената на топлинната енергия до края на тази година“, каза Иванов. 

Според него затварянето на мощности от Топлофикация-Перник и ТЕЦ „Брикел“, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, няма да окаже влияние на цените на тока на борсата.

За момента КЕВР не е констатирала нарушения на лицензиите на спрените тецове, но вероятно има нарушения на комплексните разрешителни, които се издават от Министерството на околната среда и водите, уточни председателят на КЕВР. Иванов добави още, че предвиденият планов ремонт на ТЕЦ "Марица-изток 1" е завършил предсрочно.

Днес държавният регулатор отбелязва 20 години от създаването си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още