IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И енергийният министър Александър Николов подаде оставка*

Причините за оттеглянето му от правителството са изцяло политически

11:51 | 13.06.22 г.
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Александър Николов.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Александър Николов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В съответствие с анонсираното по-рано намерение министърът на енергетиката Александър Николов депозира тази сутрин своята оставка пред министър-председателя Кирил Петков. Това съобщават от пресцентъра на енергийното министерство.

Причините за оттеглянето на министър Николов от правителството са изцяло политически. Те са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната. 

Александър Николов ще продължи да изпълнява функциите си по конституция до избирането на негов наследник.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска също потвърди, че ще се оттегли официално заради взетото политическо решение на партията, която представлява.

Оставките си вече подадоха другите двама министри на ИТН – регионалният Гроздан Караджов и спортният Радостин Василев.

Все още не е ясно кога в парламента ще бъде внесено предложение за освобождаването на министрите и назначаването на нови.

От "Продължаваме промяната" заявиха, че в момента основен приоритет е приемането на актуализацията на държавния бюджет.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска депозира своята оставка пред министър-председателя, съобщи пресцентърът на МВнР.

Причината за подаването на оставка е свързана с решението на "Има такъв народ" да изтегли министрите си от състава на правителството.

Теодора Генчовска ще продължи да изпълнява функциите си по Конституция до избирането на нов министър на външните работи.

* Допълнена с информацията за оставката на Теодора Генчовска

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още