IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EVN България поиска със 7% по-скъп ток през деня от 1 юли

В КЕВР вече обявиха, че няма да допуснат необосновано повишение на цената на тока

18:51 | 30.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повишение на цената на тока с 6,9% през деня и с 5,4% за нощна тарифа поиска EVN България. Ако промяната бъде одобрена от енергийния регулатор, цената на дневната тарифа за домакинството и бизнеса на регулиран пазар в Югоизточна България от началото на лятото ще бъде 0,18899 лева за киловатчас без ДДС. Токът през нощта ще се продава за 0,10586 лева за киловатчас.

По закон енергийните дружества подават до края на март заявленията си за цената на услугата през следващия регулаторен период, който започва от 1 юли.

В края на февруари ЧЕЗ България и Енерго Про, както и Националната електрическа компания (НЕК) също съобщиха, че ще искат обновяване на цената на електроенергията през новия период, който ще продължи до 30 юни 2019 година. Тогава дружествата не съобщиха конкретните показатели, тъй като лисваше информация относно законодателните промени за следващия регулаторен период.

От EVN България уточняват днес, че заявените цени са калкулирани на базата на отчетения оперативен разход на мрежовата компания („Електроразпределение Юг“) за 2017 година, както и с процент на инфлацията.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще разгледа всички искания и ще анализира дали те имат основание.

В началото на седмицата председателят на Комисията Иван Иванов обеща, че няма да бъде допуснато необосновано повишение на цената на електроенергията. За последните три години токът за бита е поскъпнал с 2,5%, изчисли той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
крас
преди 6 години
Към исканите 0,2267 лв. за кв. прибавете и 0,02 лв. за таксата носеща гръмкото име "Цена Задължения към обществото" и получаваме 0.2467 или 25 стотинки за КИЛОВАТ!!За каква ПАЗАРНА ИКОНОМИКА говорим когато някакъв РЕГУЛАТОР ни вкарва в едни ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ в които с ТАКСИ носещи гръмки имена "задължения към обществото" се прекрива ОБСЛУЖВАНЕТО НА КРЕДИТИ на "АМЕРИКАНСКИ" ЦЕНТРАЛИ вкарали ни в тяхната схема на ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ с който някой без да ни пита ни е превърнал в ДЛЪЖНИЦИ ОБСЛУЖВАЩИ ЗАЕМИ НА "стратегически" инвеститори към БАНКИТЕ ИМ КРЕДИТОРКИ.СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР е този който има пари за да поеме предоставеният му ДЪРЖАВАН МОНОПОЛ , а не пазарджишки селянки които без да ни питата и без да притежават изискващата се ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ ни превръщат в ЗАДЪЛЖЕНИ НА БАНКИТЕ ИМ ЛИЦА!!ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОСА С ТЕЗИ "СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОРИ" И ИЗВЪРШЕНАТА ОТ ТЯХ ИЗМАМА В КОЯТО УЧАСТВАТ И ТЕХНИТЕ БАНКИ КРЕДИТОРИ. ВСЪШНОСТ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА СХЕМА наречена ОСОБЕН ЗАЛОГ не е ли родена в главите на СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕЗИ БАНКИ и не са ли тези с които са сключили договора за ЗАЕМ техни ПОСТАВЕНИ ЛИЦА, ВЪРЗАЛИ КАТО ТРИ СИНДЖИРА РОБИ милиони потребители на ток?!КАКВО СЕ СЛУЧИ С ПРОИЗНАСЯНЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА ПО "ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ" НА АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ , материалите по които бяха предоставени на ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР още през 2013 година. ВЕЧЕ СМЕ 2018 ГОДИНА , А ОТ ПРОКУРАТУРАТА НИ ВОПЪЛ НИ СТОН!Да не би Делян Добрев като е поразмислил да е ОТТЕГЛИЛ СИГНАЛА си за АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ и затова да няма произнасяне по случая?!Ще се намери ли някой който да дръпне ШАЛТЕРА на БАНКИТЕ И ПОСТАВЕНИТЕ ИМ ЛИЦА наречени инвеститори ?!ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ОБЯВИ ТОЗИ ДЪЛГ В КОЙТО СА НИ ВКАРАЛИ ЗА ОМРАЗЕН.КОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още