IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ЧЕЗ Разпределение" започва обекти за над 1,6 млн. лева през юни

На територията на столицата ще бъдат вложени 619 хил. лева

12:08 | 18.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"ЧЕЗ Разпределение България" стартира през юни 40 нови инвестиционни обекта в мрежата на Западна България на обща стойност 1 млн. 642 хиляди лева, съобщиха от пресцентъра на "ЧЕЗ България". 

На територията на столицата ще бъдат вложени 619 хил. лева. Започва подмяна на кабел, средно напрежение, в ж.к. "Изток". За проекта са заделени 150 хил. лева. Той ще подобри електрозахранването на районите "Слатина" и "Изгрев". Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа - ниско напрежение, в район "Кремиковци". В проекта "ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 85 хил. лева. Реконструкция ще се извърши и по въздушен електропровод във Връбница. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа във Владая. В полагането на кабели, средно напрежение, в ж.к. "Иван Вазов" ще бъдат вложени 84 хил. лева.

В плевенското село Карлуково започва ремонт на мрежа - ниско напрежение, на стойност 350 хил. лева. В област Благоевград ще започне реализацията на проекти за 245 хил. лева. В Петрич ще бъдат подменени над 1000 метра кабели 20 киловолта, в което "ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 48 хил. лева.

Стартиращите през юни 40 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България са част от рекордна по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева, отбелязват от ЧЕЗ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още