IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ЧЕЗ Разпределение" ще инвестира над 30 млн. лева в София тази година

Сумата значително ще нарасне в резултат на изкупуванията на енергийни съоръжения на трети страни, които следва да са собственост на дружеството

11:40 | 21.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"ЧЕЗ Разпределение" ще инвестира през тази година в столицата близо 31 млн. лв. Това се посочва в съобщение, изпратено от дружеството. Сумата значително ще нарасне в резултат на изкупуванията на енергийни съоръжения на трети страни, които следва да са собственост на дружеството. "ЧЕЗ Разпределение" се ангажира да изкупи всички съоръжения, за които бъдат представени необходимите документи.

Един от проектите в София през 2017 г. с най-важно обществено значение ще бъде подмяната на стратегически кабел 110 kV, който ще подобри надеждността на електрозахранването на 39 000 клиенти от районите "Триадица", "Красно село", "Средец", "Лозенец", "Красна поляна", "Възраждане", "Илинден", "Младост", "Искър". Предвижда се и реконструкция на една от ключовите подстанции на "ЧЕЗ" в столицата с цел да се подобри електрозахранването на 32 000 клиенти от районите "Искър" и "Младост". 

Специален акцент в инвестиционната програма в столицата са сателитните населени места, които много бързо се разрастват. Консумацията на електроенергия в тях расте, което налага и съответното адаптиране на мрежата към по-големите потребности от електроенергия там.

Осъществяването на програмата на "ЧЕЗ Разпределение" налага временни изключвания на електрозахранването за подготовка на мрежата за ремонтните работи и въвеждане на новите съоръжения в експлоатация. Компанията е предприела всички необходими мерки за ограничаване на неудобствата на клиентите. Изготвен е план за осигуряване на резервно захранване навсякъде, където има техническа възможност на местата, на които ще се работи, а превключванията ще се извършват нощем. 

Инвестиционната програма в столицата е част от планирания обем инвестиции на "ЧЕЗ" в цяла Западна България през 2017 г. в обем на 130 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още