IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България изпълни 87,6% от националната си цел за енергийни спестявания

Взети са енергоспестяващи мерки във всички сектори на икономиката, пише в националния план за енергийна ефективност

13:19 | 22.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В България са спестени 7295,2 GWh енергия, което е 87,6% от националната цел за енергийни спестявания до 2020 г. Това пише в годишния отчет за изпълнението през 2019 г. на Националния план за действие по енергийна ефективност 2014-2020 г., одобрен от Министерския съвет, съобщи правителственият пресцентър.

Енергийното спестяване се дължи на изпълнението на енергоспестяващи мерки във всички сектори на икономиката, както и на приноса на всички задължени лица, за периода 2014-2019 г.

Отчетът съдържа базова статистическа информация, анализи за състоянието и тенденциите на енергийната ефективност на национално равнище през 2018 г. – последната година, за която има официални статистически данни.

В отчета са разгледани отделните сектори на икономиката, като са отразени измененията на основните показатели – брутна добавена стойност, енергийно потребление и енергийна интензивност.

В годишния отчет е направен анализ на изпълнението на индивидуалните цели за енергийни спестявания на собственици на сгради и на промишлени системи, както и на изпълнението на мерки за повишаване на енергийната ефективност от търговците с енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още