IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Булгартрансгаз“ започва процедурата за строеж на преносен газопровод до Свищов

Чрез съоръжението ще бъдат създадени условия и предпоставки за газоснабдяване на промишлени консуматори, обществено-административни и битовите потребители в района

17:24 | 19.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Държавното енергийно дружество „Булгартрансгаз“ ЕАД стартира открита процедура за възлагане на обществена поръчка за изграждане и въвеждане в експлоатация на обект „Преносен газопровод до Свищов“, съобщават от компанията. 

Обществената поръчка се провежда с цел разширяване на газопреносната мрежа на България чрез изграждане на нов преносен газопровод до гр. Свищов. С реализацията на новия преносен газопровод ще бъдат създадени условия и предпоставки за газоснабдяване на промишлени консуматори и обществено-административни потребители в района, както и за битово газоснабдяване на общините Свищов, Белене и др.

Доставката на основни материали и оборудване за изграждане на газопровода до гр. Свищов е предмет на тръжна процедура, която „Булгартрансгаз“ ЕАД стартира на 13.01.2020 г. Дружеството е бенефициент по Договори за безвъзмездна финансова помощ, отпусната от Международен фонд Козлодуй за проект "Изграждане на преносни газопроводи с автоматични газорегулиращи станции до Свищов, Панагюрище, Пирдоп и Банско-Разлог".

До края на месец февруари 2020 г. „Булгартрансгаз“ ще стартира и открита процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП за „Изграждане и въвеждане в експлоатация на обект „Преносен газопровод до Панагюрище и Пирдоп“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още