IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Булгартрансгаз“ временно спира изграждането на газовата връзка със Сърбия

Подадена жалба от „Атоменергоремонт“ АД е причина за преустановяването на строителната дейност

11:22 | 14.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Временно се спира процедурата по разширяване на газопреносната мрежа на българското държавно енергийно дружество „Булгартрансгаз“ ЕАД до българо-сръбската граница заради постъпила жалба, съобщиха от компанията. 

Въпросната жалба е подадена от „Атоменергоремонт“ АД, като на основание чл. 203, ал. 2 от Закона за обществените поръчки (ЗОП) жалбоподателят се е възползвал от правната възможност да поиска налагане на временна мярка спиране хода на процедурата.

Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по основателността на това искане.

„След произнасянето на компетентния орган и в случай, че искането за налагане на временна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде възобновена и сроковете за подаване на оферти ще бъдат удължени така, че да се спази изискването на чл. 28, ал. 5 от Правилника за прилагане на ЗОП, общата продължителност на всеки от сроковете, изтекли до момента на спирането на процедурата, заедно с новоопределените удължени срокове да не е по-кратка от първоначалния срок, определен от възложителя“, се посочва на сайта на „Булгартрансгаз“.

Дружеството уверява всички потенциални участници, че ще бъдат своевременно уведомявани за всички последващи действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още