IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартрансгаз иска консултант да оцени възможностите му за строеж на газов хъб

Държавното дружество обяви обществена поръчка - публично състезание

11:27 | 15.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

„Булгартрансгаз“ обяви обществена поръчка за избор на консултант, който да оцени възможностите на държавната компания за изграждане на газов хъб, или както е написано в обявлението - Югоизточен европейски газов концентратор, и прилежащата му инфраструктура на територията на България. 

Консултантът ще направи и преглед на възможностите на държавното дружество за доставки, потребление и инвестиции.
Според обявлението процедурата е публично състезание.

Прогнозната стойност на поръчката е 119 хил. лв. без ДДС. Услугата ще бъде заплатена от "Булгартрансгаз" със собствени средства. 

Кандидатите трябва да са изпълнявали дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните три години от датата на подаване на офертата. Те трябва да разполагат с квалифициран персонал и ръководен състав за изпълнението на поръчката.

Припомняме, че в началото на септември правителството организира във Варна инвеститорска конференция за съоръжението. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че Европейската комисия одобрява идеята за  изграждането на газовия хъб "Балкан".

„Газпром“ обаче не проявява никакъв интерес към проекта и планира да се съсредоточи върху строителството на "Турски поток", писа по този повод руският вестник "Комерсант".

Газовият хъб "Балкан" може да съществува и без руски газ, но би бил много по-атрактивен и рентабилен с доставки от Русия, каза в отговор вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
Абе има там едни 150 бинки за арчене... Сигур и консултантина е наличен... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
vladconsult
преди 7 години
Неееееееее! Стига кражби в енергетиката, как без гас ще има хъб, що не го строи ЕС като е полезен!!!!! Унищожихте България!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още