БЕХ връща заем от 97,7 млн. евро на “Газпром” за “Южен поток”

Средствата са инвестирани в увеличение на капитала от 2014 г. на проектната компания “Южен поток България”

БЕХ връща заем от 97,7 млн. евро на “Газпром” за “Южен поток”

Снимка: Архив Ройтерс

Още по темата
Коментари
   1| 2    
1
 
2
 
14
Shadow1 до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
Искаш държавата да се управлява като бизнес и аз, но това не виждам как може да стане. Тъй като повечето хора са глупави и се пускат просто по течението, в резултат ще има малко супер богати и цяла армия от бедняци на ръба на оцеляването, ако всичко се прави в името на ефективността и печалбите.
7
 
4
 
13
Sokratus до: Mavi Goz
преди 1 година
Браво на прадедо ти. Но е кофти, че не е имал физическата възможност да те научи, кое е дал и кое е взел! Да вземеш от общата каца с меда не е взел, а крал! Да дадеш пари за ЮП/ТП и Белене, не е дал, а загубил.
Но си начуил много добре, че от русофилство се правят кинти!
;)
5
 
14
 
12
Mavi Goz до: Sokratus
преди 1 година
За да сме точни, ще те уекинко коригирам - аз съм кинтаджия. Рубли, долари, евра, франкове, юани - сичко ми върши работа. Единственото, което ми е важно, е в стария тефтер, който наследих от прадедо ми - най-ценното ми наследство по семейна линия. В него всеки лист е разчертан само в две колони - едната "дал", а другата - "зел". И аз се грижа числата във втората да са винаги по-големи от тези в първата... ;) А дали са рубли, долари или виетнамски донги - се берекет версим. Имам приятел чейнчаджия - винаги ми е под ръка.
И ако и държавата ни така работеше, можеше и да е по-добре... Щот от 30 години й тръгна на керкендек - още от седесарските митингаджии, които с политически плямпотевини се опитаха икономика да правят и обоссраха сичко... То ако с русофобско лозунгаджийство ставаше да се правят кинти, аз щех да съм пръв русофоб тука, ама па ти и оня другия глъмясал безтопковец под тебе щехте да сте първи русофили, нали? :lol:

"... ние може и да изкараме нещо но по-вероятно НЕ!" - "Вие" специално никога нищо не сте изкарвали и нема да изкарате! Изкарват хората, дето мислят в кинти и правят нещо. Такива сато "вас" само дрищят из нета, докато чекат да им мине работното време и да инкасират месечния превод в дебитната карта я на социалката, я на мизерната си надница...
12
 
9
 
11
Sokratus до: Mavi Goz
преди 1 година
Извинявам се, че не те сложих до другите рубладжии. Явно си се обидил. Взимам си бележка!
Прав си, че трябва да се търси отговорност. И ЮП и Белене, сега и ТП са проекти създадени под натиска на Русия. ЮП и ТП обслужват изцяло интереса на Русия, ние може и да изкараме нещо но по-вероятно НЕ!
За пример Трансбалканския газопровод - 20 години след построяването ми с наши пари, Русия не иска да пуска вече газ по него и не иска да ни плаща $90 млн на година до 2030!!!
Къде е икономическата логика да правим още един гъзопровод - ЮП или ТП!?! Има само една логика - кражба на държавни средства и облужване на руските интереси!
Понимаеш товаришч МавиГъз
7
 
8
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Олекваш. Това все пак са и твоите пари, макар че няма да влезнат в джоба ни. Що ши ни цакат с топла бира? Че е 90 на година и аз си спомням, но дали беше лева или долари не. В случай че са долари, губим поне 900 милиона долара.
8
 
9
 
9
ABBA до: Sokratus
преди 1 година
***,
как ше коментираш:
В Канада осъждат бащата,
що не ще да възприеме щерка си както трансгендър!

Ако си ОК, може синът ти да докара зет и щерка ти - снаха!
В живота празно няма!!!
7
 
9
 
8
преди 1 година
Как нам ynuчтожuть Pоcсuю (Как да унищожим Русия)

https://www.youtube.com/watch?v=ztk2oGb_v44

САЩ вече не считат рентабилно да хранят 5-тата колона в Русия... и още много поучително :)
4
 
11
 
7
0pk до: Sokratus
преди 1 година
Специално от вас, още си чакам нобеловата награда :D
7
 
24
 
6
преди 1 година
Иначе, нещо напоследък стана ежедневие България да плаща за проекти, спрени отвън под политически натиск, но напреднали до фаза на реализация и фиансово обвързване, сиреч - да плаща за нищо! И то крупни суми! И да понася тежки загуби - и като направени разходи, и като пропуснати ползи! И е време да се потърси отговорност от тези, които са навредили на икономическите интереси на държавата с политически мотиви! Нека поне българите да чуят истината - с какви мотиви българската държава се вкара в тези загуби, по чие решение и кой ще носи не политическа, а лична финансова отговорност.
И тези, под чийто натиск са вземани такива самоубийствени за България решения, носят ли някаква солидарна финансова грижа за щетите, които понасяме заради политическата си лоялност към тях?
Или не става дума за лоялност, а за елементарна липса на топки у част от популацията на това населено място, която излъчва своето политическо представителство по време на избори и представителна част от която е и писалият по-долу мишляк...
11
 
8
 
5
Sokratus до: 0pk
преди 1 година
Специално за теб, Мишата, Мъйната, Абата ще напишем статия - "Пътя ми към лудницата ики как станах *** и предадох родината си!"
   1| 2